0

Jeg har falt litt for passat cc men er virkelig usikker på om dette er et godt kjøp?

spurt 2014-01-08 11:24:43 +0100

Hei Benny,

Jeg har falt litt for passat CC men er virkelig usikker på om dette er et godt kjøp? Tankene mine surrer litt rundt låse problematikken til passat hvor den fryser seg fast, er dette noe som også forekommer på en CC? Et annet bekymringpunkt er jo bruktbil prisen. Etter å ha sett på denne bilen et halvt år så ser det ut som at denne bilen ikke selge noe godt i det hele tatt? Burde jeg være redd for et kriminelt pris tap etter 2-3 år?

Takk for svar

Mvh Øyvind

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2014-01-08 14:15:59 +0100

Hei Øyvind!

VW Passat CC - eller bare CC, som den nå heter var en bil som fikk ganske mye oppmerksomhet da den kom, men som kanskje har gått litt i glemmeboka for mange nå.

Men en liten menighet er det der - som elsker denne bilen. Mange av de bilene er derfor både godt fulgt opp og velutstyrte. Slik entusiastbiler ofte er.

Nå går det ikke tydelig fram av spørsmålet ditt om du tenker på en helt nye, eller et brukt eksemplar av arten. Men jeg skal prøve å gi et svar som dekker opp begge alternativer.

CC-en er helt klart en nisjebil. En ikke altfor romslig sak men allikevel på nesten fem meters lengde. Det er med denne som med nisjebiler flest. De koster gjerne en del mer en standardutgaven på den ene siden o- på den andre siden så taper de seg mer også. Rett og slett for at det er et smalere marked med færre kjøpere.

Det er derfor ingen stor hemmelighet at en litt godt utstyrt VW Passat stasjonsvogn med kurant motorisering er en bedre og mer lett solgt investering.

Jeg vil ikke kalle bilen for en potensiell tapsbombe, men at disse her et styggere verdifall enn ditto "husmor/far" utgaver er det ingen tvil om. Det er prisen man ofte må betale for å skille seg litt ut. Takk og pris for at noen i alle fall er villige til å gjøre det. Det hadde unektelig vært litt kjedelig om alle kjørte VW Golf også.

Om vi skal forsøke å trekke noen konklusjon her så må det være at det å kjøpe en helt ny slik bil ikke er kjempesmart om man ser rent investeringsmessig på det. På bruktmarkedet derimot kan du finne gode kjøp. Bilene er - som du er inne på - ikke akkurat det aller hotteste på bruktmarkedet. Det er de neppe den dagen du skal selge igjen heller, men ved å velge en bil fra for eksempel 2011/12 er det verste verditapet er tatt.

Samtidig som du får en med fem års fabrikkgaranti - forutsatt at bilen er solgt ny i Norge. Da er vi plutselig over på kvaliteten. Det ligger vel i kortene at Passat CC deler veldig mange komponenter med moderbilen. Troloig også låsekassene uten at jeg vet det helt 100 prosent.

På nyere biler så skal det ikke være de samme problemene her som på de eldre bolene fra VW. Den generelle kvaliteten har også økt mye på VW de siste årene, så den er ikke noe dårligere enn på andre tyske biler. Noe smårusk kan jo selvfølgelig forekomme, men det gjør det jo på alle biler.

Har du lyst på en - så synes jeg du skal kjøpe en!

Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger