0

Ar en lc 120 med forhøyet røyk gass verdi. målt rett i overkant av 3, hvor 3 er max verdi.saken er den at jeg har hatt min land cruiser hos merkeforha

spurt 2011-05-20 03:17:58 +0100

Hei Benny Har en LC 120 med forhøyet røyk gass verdi. Målt rett i overkant av 3, hvor 3 er max verdi.

Saken er den at jeg har hatt min Land Cruiser hos merkeforhandler for service. Jeg reagerte på at bilen etter dette begynte å sote en del. Sjekket da oljenivået på motor, og dette viste seg å være alt for høyt. Tappet så ut olje til riktig nivå på peilepinnen.

Ved neste service ba jeg spessielt om at røyk verdi ble målt grunnet misstanke om skade på oxydasjons katalysatoren som sitter på disse bilene. Denne viste da en verdi på i overkant av 3, og ville således ikke gått igjennom på PKK.

Mitt spørsmål til deg blir således; vil kjøring med for mye olje på motoren kunne medføre at oxydasjons katalysatoren tar skade ?. Hvor går det evt. ann å få et objektivt svar på dette ?. Svært taknemmelig for tilbakemelding her.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2011-05-20 12:53:11 +0100

Heisann. Kjedelig sak det der.

Nei - jeg tror ikke at LITT for mye motorolje skal kunne gi de problememne du beskiver der. Da må i så fall motoren overfylles skikkelig, men selv da skal dette brennes bort / renses av seg selv.

Regner med at du har sjekket helt elementære ting som luftfilter (høres kanskje teit ut, men jeg har opplevd mange ganger at det var problemet på Chvey med 6,2 el 6,5-liter diesel) og dieselfilter.

Er du helt sikker på at disse tingene er i orden så har vel egentlig turen kommet til dyser og dieselpumpe - noe som starks er litt mer omfattende.

Foreslår at at du tar en tlf. til tekn. avd hos Toyota importøren i Drammen - de er både hjelpsomme og har god peiling!

Lykke til videre med fin bil!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger