0

Har ikke spørsmål om bil men hvordan man best håndterer den. vi har kjøpt oss en suzuki xl7 og har hatt noen uker med den på glatt vei nå og er litt

spurt 2010-11-15 13:02:08 +0200

Hei har ikke spørsmål om bil men hvordan man best håndterer den. Vi har kjøpt oss en Suzuki XL7 og har hatt noen uker med den på glatt vei nå og er litt usikker på om det var riktig å kjøpe bil med 4x4 likevel. Jeg synes den slipper så lett i svingene, den skrenser fort og jeg føler meg litt usikker på hvor jeg har bilen rett og slett. Den er jo ganske stor og tung og det gjør det på en måte verre. Kjenner du til om det er noen spesielle svakheter med denne modellen som påvirker kjøreegenskapene dens eller har du noen andre gode råd her. Må kanskje legge til at dette er vår første firehjulstrekker og at vi ellers er veldig godt fornøyde med bilen vår.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2010-11-15 14:01:29 +0200

Hei på dere og først: Gratulerer med skikkelig vinterbil! XL-7 er tøffing med gode egenskaper på vinteren, god plass har den også.

Jeg har ikke hørt om noen spesielle svakheter på XL7 når det gjelder vinteregenskaper, snarere tvert imot. Men hvis du kommer fra en mindre bil, kan det nok ta litt tid å venne seg til den. Firehjulstrekk er genialt for framkommeligheten, men det kan også lure deg litt på den måten at du ikker merker at det er glatt før den slipper. Og da kan du være i trøbbel.

Men her er noen ting du bør passe på: Har du rotasjonsbestemte dekk – og står disse riktig montert?Mønsterdybde, har du riktig lufttrykk i dekkene?

Husk alltid å bremse forsiktig ned FØR svingen starter. ALDRI i selve svingen. Igjennom svingen har hjulene mer enn nok med å styre – om de ikke skal bremse i tillegg.

Dette er en helårs kjøreregel – men er spesielt viktig / merkbar om vinteren.

Hvis du merker at bilen slipper / mister veigrepet så skal du med en firehjulstrekker gi forsiktig gass, samt styre dit bilen skal. Og du MÅ for all del holde deg unna bremsen. Bremsing gjør bare vondt verre i en slik situasjon.

Ellers så gjelder det – også med firehjulstrekk – å avpasse farten etter kjøreforholdene.

Finn gjerne en plass hvor du kan ”øve / leke” deg litt med hva som skjer når bilen slipper, Bare pass på at du ikke er til hinder for noen andre. Lykke til med vinterkjøringen!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Spørsmålsverktøy

1 følger

Statistikk

Spurt: 2010-11-15 13:02:08 +0200

Sett: 231 ganger

Sist oppdatert: Nov 15 '10

Antall visninger