0

Jeg ser på en porsche cayenne som er importert inn fra usa, første generasjonen. bilen ser veldig fin og hel ut, har serviceboka i orden. synes kansk

spurt 2012-11-02 15:12:35 +0200

Hei jeg ser på en Porsche Cayenne som er importert inn fra USA, første generasjonen. Bilen ser veldig fin og hel ut, har serviceboka i orden. Synes kanskje prisen er litt høy, så jeg trenger noen argumenter for å prute. Selger mener USA-bilene er ekstra attraktive i forhold til for eksempel import fra Tyskland fordi de har mer utstyr og også skiller seg litt fra dem i utseende. Hva mener du om dette? Mvh Henning.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2012-11-02 15:14:04 +0200

Hallo Henning!

Med all mulig respekt å melde - dette er det dummeste jeg har hørt på aldri så lenge.

Porsche Cayenne er skikkelig fine biler som jeg selv har vært inne på tanken om å kjøpe. Bilen kan gjerne være bruktimportert så lege det finnes godt dokumenter eier- og servicehistorikk. Men at den har europeiske spesifikasjoner er et ufravikelig krav, fra min side.

Jeg kjenner så klart til at det har kommet inn en del biler fra USA i perioder med gunstig dollarkurs. Både 911-er og Cayenne.

Felles for disse er at de ikke er i nærheten av å oppnå samme pris som biler som er importert fra for eksempel Tyskland eller de som er solgt nye i Norge.

Som du sikkert vet så er en del bilmodeller i pemiumklassem - slik som Cayenne - veldig avhengige av å være "riktig spekket" for å være lettsolgte og dermed oppnå riktig og god pris.

En USA-importert oppfatter markedet som "feil" bil og det er dermed helt motsatt av hva selgere hva forsøker å gi inntrykk av.

Om han er fullstedig desorientert og faktisk tror på dette selv eller, om han har skjønt dette litt for sent skal jeg ikke uttale meg om, av frykt for å fornærme vedkommende.

Uansett, et liite skilt bak på en Cayenne (det er ikke plass til standard-skilt) bak på en Cayenne "lyser" jo lang vei om at dette er USA-import. For mange potensielle kjøpere - meg selv inklusive - er dette omtrent som å banne i kjerka... Noe man som kjent helst ikke gjør...

På en del biler ble også reservehjulet montert på bakluka, hvilket er enda verre enn lite skilt. En annen ting man også bør etnke på er at USA biler ofte har annen og mykere fjæring som ikke gir samme faste kjørefølelse som sine europeiske søsken. En annen ting er at biler som har navigasjon som regel ikke fungerer i Norge og Europa. Radioen her heller ikke uproblematisk. USA biler har det vi på folkemunne kaller for oddetalls-radio. Kort sagt så tar ikke inn alle kanalene og fungerer dårlig i Norge.

Prisen på en USA-bil skal derfor ikke være bare litt - men betydelig - lavere på en slik bil i forhold til en ditto europeisk.

Dette kan sikkert virke som flisespikkeri, men tro meg i dette segmentet er slike ting faktisk viktig...

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar