En liten nøtt...budsjett: 80.000,-trenger: praktisk bil med plass til 7 pers.den skal huse unger, hund og periodevis eldre på tur - i baksetene (firma

spurt 2014-06-29 01:54:01 +0100

En liten nøtt...

Budsjett: 80.000,-

Trenger: Praktisk bil med plass til 7 pers. Den skal huse unger, hund og periodevis eldre på tur - i baksetene (firma-formål)...

MÅ ha: Sota bakruter (for bikkja), hengerfeste, god sikkerhet. Lyst på: Delskinn, Automat, 120hk+ (og 4WD - men det finnes ikke i denne prisklassen...)

Sett på: Sharan etc, Touran, Zafira, S-MAX, C8 osv.

Det nærmeste jeg har kommet er en Zafira -06, 120hk, delskinn, 170.000km, 79.000,- (uten hengerfeste)... Innbiller meg at påmontering av hengerfeste er dyrt. Også er jeg usikker på kvaliteten på disse bildene. Ikke minst automatkassa, turboen og elektronikken.

Etter en kjapp sjekk slo jeg fra meg Sharan og de andre i den slekta. Har lest deg selv si at de med DSG kasse er de verste. Men da lurer jeg på... Er ikke DSG kassa i Touran den samme? Denne går jo for å være en veldig bra bruktbil. Eller gjelder det kun modellen uten automat?

Hva bør jeg satse på?

De bakerste setene skal brukes av voksne - til korte turer, av og til, så det er viktig at om de ikke er beregnet for voksne, i vært fall kan brukes av voksne, uten at de sitter å stanger i taket. Men det praktiske aspektet er like viktig, at de lett slåes ned uten å stikke opp/ut noe sted. Bagasjerommet som blir igjen da skal være størst mulig. Noe jeg vil vekk i fra er problemet med Octavia'n jeg har nå, at bagasjerommet er for langt ned og inn. Ryggen liker det ikke.

Er Zafira et bedre valg i så måte enn Touran? Litt mer for pengene kanskje? Eller er Touran mere en tysker og Opelen bare en Opel? Citroen og Peugeot har også et par alternativer, men de er traustere, samme med Versoen, lite utstyr, og få med automat. Tenkte en stund på firehjulstrekk også, det kunne vært veldig praktisk, men etter å ha slått fra meg Sharan var det ikke mange tilbydere igjen her i dette lavbudsjett-markedet... Overser jeg noen?

S-MAX ligger over i pris, ellers hadde dette vært en god kandidat.

Håper jeg kan få et lite hint tilbake, hadde vært til stor hjelp...

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett