0

;benny har en mercedes vito 1999 mod har kun gått 200 000 km , men har nå begynt å ose eksos (hvit røyk )alle sa det var dysene som var defekt , så j

spurt 2012-11-11 22:26:49 +0100

Hei ;Benny Har en mercedes vito 1999 mod Har kun gått 200 000 km , men har nå begynt å ose eksos (Hvit røyk ) Alle sa det var dysene som var defekt , så jeg har skiftet de ,men det viser seg at det var det ikke , den fusker muligens på en ,men når jeg har kjørt ca 3 km og holdt over 60 .70 km i tmen så funker alle og osen forsvinner , men den kan nykke litt . Imgen Mercedes verksteder kunne fortellle hva som feilet . En eier sa det kunne være oljesvett / Slange fra kjølevæske /radiator som da svettet inn og foråraket dette , og det måtte skiftes en pakning inn til motoren ? litt usikker på denne saken . Har du en forklaring da ingen ting er kommet inn som feil da den ble feilsøk på ? takk for svar .

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2012-11-12 12:06:54 +0100

At en bil ryker litt hvitt i en stund etter den er kaldstartet er helt normalt, dette skyldes kondens/vann i eksosanlegget, dette kommer hvis det regner eller hvis det på en eller annen måte sprutes vann i eksosanlegget (f.eks. ved bilvask. Dette er helt ufarlig vanndamp. Denne forsvinner vanligvis etter 5-10 min med kjøring eller når motor når driftstemp (i noen tilfeller kan det fortsette hvis det er MYE vann i eksosanlegget som må fordampes).

Det kan også være en indikator på at det lekker kjølevæske inn i motoren, da vil du merke at kjølevæskenivået ditt synker, og kjølevæsken vil blir grå/svart. Da kan toppakningen eller andre pakninger være gåen og må skiftes, men dette skjer relativt sjeldent.

At bilen nykker litt kan være alt fra tett luft/bensinfilter, tennplugger (ofte synderen) coil(som sender pulssignaler til tennpluggene.) en sensor som har røket eller lignende. Ta en diagnose på bilen på et mercedesverksted, de har vanligvis best mulig programvare for mercedes. Hvis du f.eks får "cylinder (nummer) misfire" kan det tyde på defekt tennplugg/coil i den sylinderen. Bytt da alle tennplugger samtidig (de koster ca 100-200kr stk.

Håper dette hjelper!

Mvh Ørjan Johnsen Mjanger

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger