0

Jeg lurer veldig på hva en er nødt til å opplyse om en bils tilstand til en forhandler ved innbyttekjøp?

spurt 2011-06-05 22:44:37 +0100

Hei Benny Jeg lurer veldig på hva en er nødt til å opplyse om en bils tilstand til en forhandler ved innbyttekjøp? Vet jo at en har opplysningsplikt om bilens tilstand i den grad en vet om det til private kjøpere. Men som sagt, har en da den samme opplysningsplikten til en bilforhandler? I telfelle ja, hva og hvilken opplysning må en opplyse om?

(Fint om De kunne svare til min e-post kabsand@hotmail.com) NB! denne settningen ANNONYMT!!

Mvh ka

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2011-06-12 12:43:13 +0100

Ærlighet varer lengst

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2011-06-12 16:31:14 +0100

Innlegg her publiseres umiddelbart og uten gjennomlesning, som du sikker skjønner, men kan sikkert fjernes av administrator på tirsdag når alle er tilbake på jobb.

Du har opplysningsplikt uansett. Oppdages ikke feilen av forhandler, men av den som kjøper bilen din fra forhandler, er du ansvarlig for feil du kjente, burde ha kjent til, eller som beviselig var der før du solgte den, bare så du er klar over det. Kjøper kan kreve at utgifter dekkes eller at kjøpet heves i inntil 2 år ved kjøp fra privatpersoner, også dersom bilen har skiftet eier/er solgt via forhandler i mellomtiden. Skader ifm kollisjon mens du eide bilen kan sjekkes opp, og feil/mangler du opplagt burde ha oppdaget ved bruk er det altså liten vits i å utelate fra opplysningene.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger