0

Leste med stor interesse artikkelen dere hadde tidligere denne uka om at lexus rx400 hybrid begynner å bli billig. dette er en bil jeg lenge har hatt

spurt 2011-07-22 12:03:42 +0200

Hei Benny.

Leste med stor interesse artikkelen dere hadde tidligere denne uka om at Lexus RX400 hybrid begynner å bli billig. Dette er en bil jeg lenge har hatt lyst på, nå har den blitt billig nok. Vi skal nå bytte ut vår trofaste BMW 320 med en større familiebil, og vi lurer altså på en RX400hybrid.

Men jeg lurer litt på dette med batteriene i denne hybriden. Hvor lenge holder de, og hvor ofte må de byttes  og ikke minst hva koster det å bytte disse? Vet at batteriene har 5 år /100 000 km garanti. Bilen vi har sett på er fem år og dermed er denne garantien ute. Håper du har tid til å svare.

Hilsen familien Moe.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2011-07-22 12:05:04 +0200

Hei på dere!

Skjønner godt at en RX400h frister. Det er en bil som har mye å by på enten vi snakker utslipp / forbruk, luksus, diskré eleganse, plass, utstyr og ikke minst driftsikkerhet.

Da den kom var den såpass dyr at den var uoppnåelig for mange. Nå ligger det flere biler til salgs for godt under 400 000 kroner.

Når det gjelder batteriene på denne så tror jeg at det er svært liten grunn til bekymring. Jeg kjenner ikke til at disse har blitt byttet på noen norske biler i det hele tatt.

Husk at på en hybrid så får batteriene en ganske annen funksjon enn på en ren elektrisk bil, i og med at du har en egen bensinmotor som tar over når det røyner på. Det betyr at de aldri blir ”kjørt i bunn”.

De er heller ikke like dyre – eller store – noe som kan ha en sammenheng, uten at jeg vet akkurat det.

På RX-en koster batteriene ca 25 – 27 000 kroner pluss moms. Ikke så hakkende galt det. På en el bil koster de ofte både tre og fire gangeren…

Finner du en pen og velholdt bil med god service historikk er jeg ikke redd for å anbefale kjøp!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar