0

Vi ønsker å kjøpe oss en land rover discovery 2,5 2001-mod. vi har lite preferanser når det gjelder denne biltypen- har holdt oss til volvo i mange år

spurt 2011-03-05 09:45:32 +0100

Hei Benny!

Vi ønsker å kjøpe oss en Land Rover Discovery 2,5 2001-mod. Vi har lite preferanser når det gjelder denne biltypen- har holdt oss til Volvo i mange år. Kan du si litt om dette høres ut som et greit valg for en nr. 2 bil? Har litt kjelkete vei til hytta, så den skal brukes dit en del småkjøring til og fra barnehage etc. Har du noen generelle råd mht om dette er en driftssikker bil, dyre servicer(dyr å eie) eller om den er grei? Håper du kan ta deg tid til å svare. Svært takknemlig for hjelp.

Mvh Bilkjøper

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

2 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2011-03-06 00:39:53 +0100

Jeg eier en tilsvarende bil som den du ønsker deg. Jeg kjøpte den ny, og har den enda. De to første årene var det en flott bil. Så begynte tingene å skje. Taklukene begynte å lekke, noe som forhandleren tok på sin kappe og fikset. Etter dette har jeg skiftet en motor, to girkasser, en turbo, totalt ledningsnett to ganger, sensorer foran som jeg ikke engang vet hva er to ganger, og nå må de skiftes igjen, selv om de ble skiftet for to måneder siden. De elektriske taklukene virker kun foran, og luftbelgene bak lekker begge to, noe som gjør at bilen synker sammen når bilen ikke er i gang. Disse har jeg skiftet to ganger. Det er sikkert noe mer som har røket på bilen, men jeg husker ikke mer nå. Det som er rart er at jeg kjenner flere som har samme bil, og ca. 50 % av dem har hatt like mye problemer som meg, og resten av dem har knapt nok skiftet en lyspære på 10-11 år. Som du kanskje skjønner er kvaliteten ikke dårlig, men ujevn. Dieselforbruket er ikke så ille, alder og bil tatt i betraktning. Her klarer man 1.3-1.5 på mila med fullastet bil og fem passasjerer. Mitt råd er å enten droppe å kjøpe Disco, eller å kjøpe en etter faceliften i 2003. Noen av de vanlige feilene ble utbedret da. Hvis du ikke lengre har lyst på bilen kan du sjekke ut noe asiatisk. Bilene har ikke samme karisma som LR, men driftsikkerheten er mye bedre. F.eks Nissan Patrol, Toyota Landcruiser eller Mitsubishi Pajero.

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2011-03-11 09:56:32 +0100

Tusen hjertelig takk for svar, Benny! Det er satt opp nytt familieråd over temaet nå;) Mvh Karin

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar

Antall visninger