0

Håper du kan hjelpe meg litt med valg av diesel eller bensin motor.jeg bor i oslo sentrum og jobber som konsulent og kjører rundt i oslo hver dag ( ik

spurt 2012-07-04 11:39:02 +0200

Hei Benny,

Håper du kan hjelpe meg litt med valg av diesel eller bensin motor. Jeg bor i Oslo sentrum og jobber som konsulent og kjører rundt i Oslo hver dag ( ikke bare sentrum men helt i yterkantene av Oslo også ) Ser nå på ny bil og har bestemt meg for å gå for en helt ny modell, jeg ligger vel på rundt 13-16000km blandet kjøring i året vil jeg tro. Sånn jeg har skjønt det så vil det da lønne seg å kjøpe bensin. Men det som er greia nå er at jeg har klart å få en ganske bra pris på en diesel bil så forskjellen i pris er ikke mer enn 10.000kr fra bensin til diesel og hvis jeg er heldig og får den enda litt ned og får med noe utstyr så kan man jo si at man ender på en lik pris som bensin utgaven. Så der føler jeg at jeg kan forsvare kjøp av diesel bil vs bensin. Bensin motoren var vist litt sprekere og gikk litt bedre men med mye i bilen så var det diesel bilen som var best for motoren var sterkere. Diesel motoren var vist bedre å kjøre og vist nok en bedre motor generelt fikk jeg inntrykket av. Bensin motoren bruker 2 dl mer enn diesel. Utslipp messing så slipper bensin ut litt mer CO2 enn diesel og diesel slipper en del mer NOx enn bensin. Med all uklarhet fra statens side når det gjelder hva som skjer så blir jeg veldig frustrert, har hørt snakk om mulig avgifter på diesel biler, økning av pris på diesel osv.... Lurer bare på hva du tenker om dette? Hvis jeg kjøper diesel tror du jeg vil tape mye penger på det i fremtiden?

Håper du har noen gode råd til en veldig frustrert person som prøver å få kjøpt seg en bil.

Tusen takk for tia di;)

Mvh

M

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2012-07-04 12:39:36 +0200

Kjøp bensin! Mindre og lettere vedlikehold ved mye småkjøring, start og stopp. En bensinbil holder seg enkelt og greit renere innvendig i motor og derfor mer egnet til den type kjøring du og egentlig de fleste familier også har. Så har du lydbildet, en bensinbil går mye stillere og finere. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar