0

Jeg er 18år og eier en slik første generasjons kia sportage. 1995 modell.til tross for dine meninger om denne bilen så har den altid vert lojal. altid

spurt 2011-02-09 13:28:11 +0200

Hei Benny.

Jeg er 18år og eier en slik første generasjons Kia Sportage. 1995 modell. Til tross for dine meninger om denne bilen så har den altid vert lojal. Altid starta vinter og sommer. Ikke noe till med det. Men i det siste har det sjedd noe. Bilen drikker mer en vanlig kansje (1,5l/per mil), drar dårlig, lugger, veldig varm eksos, poffer litt fra eksosen. I løpet av perioden sålangt har jeg funnet sikringen til 02 sensoren røket en gang. Denne har blitt byttet til lik sikring (10amp) og den har ikke røket etter dette. Men etter en tur i nabolaget for å sjekke hvordan den oppførte seg når den var varm. Reiste jeg hjem og tok ut sikringen til o2 sensoren. Når jeg da tok en kjøretur var det null forskjell.

Kan også nevne at plugger ble byttet rett før sommeren ifjor, luftfilter er nettop byttet til et kvalitetsfilter, og olja ble byttet for ca 8000km siden. Bruker per idag Biltemas 10w-30. (Brukermanualen anbefales 10w-30 mineral olje til bilen)

Bare for å legge til en liten ting til. Bilen har rullet 193000km nå. Og i det siste å har det laget en veldig ulyd når jeg girer opp/ned til andre. Men det hender at jeg klarer å få den i andre gir uten den lyden. Sålenge liger rundt 10-20kmt. Når det er sagt så er det ikke en bil til å kjøre fort med. Men det skal jo ikke være et problem å bruke første giret opp til 40kmt for å så gire opp til andre gir...

Jeg tenker at synkro ringen begynner å blir dårlig. Kassen er riktignok GETRAG vare, men går ut ifra det koster mer en 4-5 tusen kroner for en overhaling av den jeg har så da kan jeg vell heller kjøpe et brukt kasse som har gått lite. Vet du om det er noen forskjeller på manuell kassa fra 1995 til 2002? Bensin såklart. =)

Tusen takk på forhånd

Hilsen Erlend

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2011-02-09 13:41:56 +0200

Heisann! Så flott at Kia-en har oppført seg pent da! Det er heldigvis ikke like mye kluss med alle - og bilene ble endel bedre etterhvert.

Når det gjelder problenene med din bil nå, så tipper jeg på at du kanskeje har em katalysator som begynner å bli tett (ganske vanlig feil) så sjekk det aller først.

Når det gjelder girkassa så er dette en svakhet på disse bilene. Og NEI du får IKKE overhalt denne for 4 - 5 000 kr. Kanskje for det fire-dobelte...

I og med at kassa er en svakhet på disse, så er det nok ikke lett å få tak i brukte heller - men gjør et forsøk! Om kasse fra en 2002 mod. passer tør jeg ikke svare på.

Ønsker deg lykke til videre med bilen!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar