0

benny.jeg har lyst på en commander og har to spørsmål . er det sånn at den er registrert med 7 seter, men siden den er for lang så blir den varebil?

spurt 2011-11-01 23:07:53 +0200

Hei, Benny. Jeg har lyst på en Commander og har to spørsmål . Er det sånn at den er registrert med 7 seter, men siden den er for lang så blir den varebil? Får du den da bare med 2 seter og masse bagasjeplass???? Hva er den negative siden ved Commander, hva er det som kommer til å ryke på den? Jeg har hørt så mange skrekkhistorier fra Jeep eiere så jeg er litt skeptisk. Har lyst på en Commander(IKKE Cherokee), men vil gjerne være forberedt på hva som kan ryke. Vet at topp-pakningene på de gamle pleide å ryke fort. Takk for hjelpen, Gry

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

3 answers

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2011-12-08 03:17:26 +0200

Mornings Gry.

Varebil-registreringen kommer egentlig ene og alene pga norske avgifter på masse hk, vekt og utslipp. Så blei dyr som 7-seter i Norge. Finnes noen av de på finn.no, men hovedsaklig vareiler med 2 seter ja og masse lasteplass. Men har altså ingenting med lengden å gjøre.

Ang Commandern, som eg selv har eid i halv-annet år no, så er motoren, 3,0 CRD Diesel, Mercedes sin 320 CDI motor og tilhørende girkasse, så disse skal være meget solide og velutprøvde. Henger sammen med da de lå under Daimler Chrysler sammenslåingen.

Forøvrig er Commandern Jeeps svar til de som trenger 7-setere, da Grand Cherokee kun leveres med 5.

Hvis du kjøper varebil, vær obs på at deleveggen for alt i verden IKKE må være flyttet bakover, da en eneste kontroll av Statens Vegvesen/Tollvesenet vil utløse fulle personbilutgifter(for tiden ca 240000,- på min 07-modell!) Uansett hvilken unnskyldning du måtte komme med..

En svakhet med bilen kan kanskje være elektriske småfeil. Men bilen er produsert på Magna Steyr-fabrikken i Østerrike, så holder forhåpentlig god kvalitet i mange år..;)

Vær obs på en kjent rustsvakhet i bakluken rundt nummerskiltet, dette utbedres på garanti.

Firhjulstrekksystemet er av Jeeps mest avanserte og med lavgir, så bilen drar seg frem i det meste i god gammel Jeep-stil..

Forbruket ligger på ca litern på langkjøring, og ca 1,3 på bykjøring.

Finnes i tre utgaver: Sport, Limited og Overland, fra billig til dyrest. Overland har alt av utstyr og \"styling\", inkl, navi, ryggekamera, el.åpning av bakluke.

Facelift kom i 2008, der de bl.a har fått annen stereo/navi med bluetooth. Fikk også \"hill descent control\" fra dette året(styrer hastighet nedover i svært bratte bakker, brukes helst off-road).

Bilen er ellers meget var for dekk, da eg skiftet sommerdekk fra de originale Bridestone til Nokian Hakka SUV, fikk eg en helt ny bil! De originale ga en litt svømmende følelse og styrepresisjon, som forandret seg totalt med ordentlige dekk. Og kjøp ordentlige vinterekk til en så tung bil, det er mye kilo i bevegelse ned de bratte glatte veiene om vintern..

Lykke til!!

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2012-02-10 03:20:44 +0200

Hei, igjen. Ville bare si tusen takk for et fantastisk godt svar. Godt med så mye informasjon og mye jeg ikke visste. Og du har virkelig min sympati med den deleveggen. Trodde nesten ikke mine øyne da jeg så hvor mye det kostet. Virkelig en dyrekjøpt erfaring. Jeg ville ha blitt fristet til å flytte den så jeg er glad for at du fortalte om det. Takk igjen for all informasjonen. Hadde virkelig glede av det og gleder meg til å prøve det avanserte girsystemet. Det er ingen her jeg kan spørre og vanligvis får jeg et \'dette er en motor\'-svar siden jeg ikke er mann. Hilsen Gry (med egen batterilader og skiftenøkkel)

rediger merk som støtende slett lenke more
0

besvart 2012-02-12 23:36:09 +0200

Bare hyggelig! Kan imidlertid presisere at eg ikkje har blitt tatt med feilinnstilt skillevegg, var klar over fellen..;) (Skrev det gjerne så det kunne misforstås ser eg) Har du handla deg bil nå da?? Og skulle du ha noen flere spørsmål får du bare spørre her, eg prøver å være innom her jevnlig og svarer om eg kan hjelpe. Mvh Bjørn

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar