0

Benny. takk for en fin spalte hvor jeg har snappet opp mye interessant. det har seg slik at vi i fjor kjøpte en 2005 honda crv (executive!) og er vel

spurt 2010-12-03 13:13:30 +0200

Heisann Benny. Takk for en fin spalte hvor jeg har snappet opp mye interessant. Det har seg slik at vi i fjor kjøpte en 2005 Honda CRV (Executive!) og er veldig godt fornøyd med den bilen. Den har gått litt over 100 000 kroner og nå nærmer det seg serviceintervall. Spørsmålet er om det er nødvendig å være så nøye med disse servicene? Er det ikke mye unødvendig man betaler blodpris for på bilverkstedene? Jeg er relativt fingernem selv og har skiftet olje tidligere på andre biler jeg har hatt. Luftfilter osv er heller ikke noe problem. Garantien er jo gått ut uansett nå så er det da noen stort poeng å ta alt etter serviceboka? Mvh Kenneth.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2010-12-03 13:42:22 +0200

Hallo Kenneth.

Skjønner godt at det kan være fristende å slippe unna serviceutgiftene, nå i disse førjulstider. Det er liksom nok å bruke penge på, allerede…

Men jeg vil IKKE anbefale deg å droppe servicen. Det må du se på som forebyggende i forhold til driftsikkerheten på bilen din.

Det er ikke noe i veien for at du skifter f. eks olje og luftfilter selv. Regner da også med at du sjekker lyfttrykk, lys, viskere, spylere og etterfylle nødvendige væsker etc. selv også.

Men på service så skal jo ofte bremser demonteres, rengjøres, smøres. Bremsevæske skal byttes, frostvæske skal byttes, forstilling etc. sjekkes. Og ikke minst registerreimen – den bør du ikke ”misse” på.

Det er ikke noe problem å komme til et verksted å si at dette har du gjort noe selv, og så får de gjøre resten – og da selvfølgelig mot en lavere pris. Man må jo heller ikke bruke merkeverksted.

Sett gjerne opp en liste med hva du vil ha gjort, og ta en ”runde” og innhent pristilbud, og sammenliken de forskjellige.

Husk også at stemplene i serviceboka er viktige når du en gang skal selge bilen igjen.

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar