0

Jeg har lyst på granada igjen! vokste opp i en og har lenge drømt om å kjøpe som kosebil. hvilken modell anbefaler du og hvor mye vil det være lurt å

spurt 2013-03-22 12:32:54 +0200

Hei Benny jeg har lyst på Granada igjen! Vokste opp i en og har lenge drømt om å kjøpe som kosebil. Hvilken modell anbefaler du og hvor mye vil det være lurt å legge i det? Lurer også på om du kan si litt om hva det er mest viktig å sjekke på en Granada før man kjøper. Entusiasthilsen fra Henrik.

rediger omgjør tags merk som støtende lukk merge slett

1 answer

Sorter etter » eldste nyeste flest stemmer
0

besvart 2013-03-22 13:08:41 +0200

Hei Henrik. Tydelig at det er vår i lufta! Det kommer stadig inn spørsmål om forskjellige kosebiler og det er hyggelig. Det er få ting det er like morsomt å svare på som nettopp dette! Det er nok en voksende trend at mange har lyst på enten ungdomsbilen de hadde eller familiebilen de vokste opp med. Nostalgi kan absolutt være hyggelig. Hyggelig er Ford Granada også! Selv har jeg mset sansen for en Mk1 og allerhelst en med V6-er og hvorfor ikke kline til å kjøpe en 3-liter Ghia med vinyltak, tykke velurseter, kassettspiller med autorevers, takluke og automatgir - først som sist? Det er min personlige favoritt. Problemet her er vel først og fremst å finne en hel og pen bil. Disse begynner også å koste litt penger for strøkne eksemplarer. Men jeg kan love deg en bil som vekker hyggelig oppmerksomhet. Granada blir jo liksom aldri vulgært, men bare koselig!

Har forresten aldri hatt Granada selv men det var veldig nære på en gang - så på en 2,3 GL Mk2, men det ble 1977 Taunus 2,3 S i stedet den gangen. Faktisk en bil jeg gjerne skulle hatt i dag, men den har vel blitt til spiker i en kjellervegg for lenge siden...

Som du sikkert vet så finnes Granada i to versjoner.

Hvilken man foretrekker blir jo en smakssak og ikke minst - for deg - hvilken du vokste opp i.

Man får greie bruksbiler for rundt 20 000 kroner. Legger du rundt 40 000 i det skal du få en skikkelig fin bil. Som vanlig anbefaler jeg å legge litt penger i kjøpet og sikre seg et godt eksemplar framfor en som Fikses Ordnes Repareres Daglig - som onde tunger påstår at Ford en forkortelse for...

På en så gammel bil så er en litt nøye sjekk helt påkrevd. Rust er fiende nummer en. Sjekk spesielt jekkfester, hjulhus bak - men de kan i prinsipp ruste over alt.

På en så gammel bil er det mekaniske grei skuring for enhver hobby-mekaniker og den er derfor en perfekt hobbybil - som jeg glatt anbefaler.

Det ligger ca 20 biler tilsalgs ute på finn.no og autodb nå - så det er bare å starte jakten. Lykke til!

rediger merk som støtende slett lenke more

Ditt svar

Du kan begynne å skrive uten å være logget inn - spørsmålet ditt vil bli publisert etter at du har logget inn eller laget en ny konto.

Legg til svar