Revisjonshistorikk [tilbake]

Kanhende vår venn "Fiksefanten" burde ta patent på påstamdene her og tjene seg søkkrik...selvfølgelig gitt at "mirakelkuren" er en realitet. Enhver med grunnkurs i materialkteknikk og metallurgi vil kunne fortelle at nei....det finnes ingen kjente kjemiske mirakelmidler som "fester seg" til overflater av metall på den måten det antydes her. Ja, vi kan herde overflater, vi kan påføre sjikt med både det ene og det andre, men skal det "henge fast" over et relevant tidsrom i en motor, ja da må det andre prosesser til enn bare å helle på "lurium" på boks.

At man kan produsere bestillingsverk fra påsåttt "uavhengige institutasjoner" er så sin sak, men et åpent spørsmål om hva disse "institusjonene" egentlig svarer på...enn si hvilke akkrediteringer de fatktisk har når det kommer til stykket. Jeg merker meg imidlertid at vår venn Fiksefanten avslutningsvis tar et ganske så kraftig forbehold i forhold til "en moderne motor" - der møter han seg selv litt i døra og bekrefter det "en som ikke vet hva han snakker om" slår fast! Vi trampeklapper, enighet er en fryd! Hva "eldre motorer" angår, er det dog prinsipalt sett det samme: den kloke velger helt ordinære smøremidler med omhu, og lar det være med det. Ja, man kan alltids bruke litt dyrere fett med tilsetninger når man overhaler og setter sammen en motor, det kan teoretisk sett ha en viss betydning, iallefall en stund, men de samme, grunnleggende materialktekniske forohloldene som nevnt innledningsvis, gjelder også her: mirkakelkurer på boks som lover gull og grønne skoger, er omtrent like mye verdt som politikernes valgløfter...holder kanhende bittelitt lenger....men den største effekten av sånne greier....det er på lommeboka.

Som vi alle synes å være enige om - bruk heller pengene på god olje....et ps når det gjelder eldre motorer....glem hel- og halvsyntetisk olje på eldre motorer...!

Antall visninger