Revisjonshistorikk [tilbake]

Heisann. Selvsagt kjedelig når noe slik som dette skjer. Og det skjer innimellom. På den annen side – det finnes verre problemer. Både i billivet og i livet ellers. Tennplugg-kabler vil jeg nesten betrakte som en slags slitedeler. Det skader sjelden å bytte de med noen års mellomrom. Går de i tillegg i stykker, så er det ikke noen tvil. Da må de byttes.

Disse er med på å sikre at pluggen får en skikkelig strek og god gnist som igjen antenner bensin og luft-blandingen – og som sørger for at bilen din faktisk går. Om man vil spare noen kroner finnes det fortsatt løse tennplugg-hetter å få kjøpt. Da slipper man å bytte hele kabelsettet. Jeg kjøpe nylig dette selv, på nettet, til en gammel Volvo jeg har. Jeg kjøpte en komplett sats, men som "byggesett" hvor jeg kapper kabellengdene etc. selv.

Grunnen til at de setter seg fast er nok først og fremst temperaturendringer. De utsettes fra alt til glovarmt til kaldt og de kan nærmest «krympe» fast på selve tennpluggen.

Det er uansett ikke noen stor utgift det er snakk om her. Kanskje er det litt tidlig på en syv år gammel bil. Ofte byttes de aldri. På den annen side det er slik som skjer innimellom og det er ingen sin skyld.

Det er riktig at disse sitter ganske høyt opp på motoren ja, og de trykkes nedpå selve tennplugg-toppen og sitter fast via en liten fjærbelastet låseanordning – litt sånn universalt fortalt.

Uansett: Du må få fikset dette slik at du kan kjøre glad og fornøyd videre.

Antall visninger