Revisjonshistorikk [tilbake]

Igjen er jeg veldig enig med Norulf og hans vurderinger. Her er det flere faktorer som spiller inn. Bruk, vedlikehold, ladespenning, kjøremønster osv, osv.

Vanlig garanti på batterier er mellom ett og to år. Normal levetid er fra ca. fire til seks år, men med fleks i begge ender. Igjen: avhengig av bruksforhold.

I en reklamasjonstvist ligger også bevisbyrden hos deg og det er neppe lett å dokumentere korrekt bruk og gunstige forhold gjennom tre år. Selv om det nok kan være tilfelle. Enda verre er det vel å bevise at det skylde produksjonsfeil eller andre feil fra leverandøren.

Et bilbatteri er jo heller ingen mega-investering. Det er som regel snakk om noen hundrelapper, eller en drøy tusenlapp. Det er nok bedre å kjøpe et nytt, først som sist, framfor å kjempe en kamp som neppe fører fram til noe som helst annet enn høyt blodtrykk.

Kjøp et nytt batteri av god kvalitet, og betal heller litt mer for det. Sjekk bilens lading nøye og vær flink med vedlikeholdslading – så tipper jeg det nye holder lenger! Lykke til!

Antall visninger