Revisjonshistorikk [tilbake]

Heisann! Ja, det er det dessverre ikke til å feie under et bilsete at VW, Audi og Skoda har hatt en del problemer med sine DSG dobbeltclutch-girkasser. Gjør noen kjappe Google-søk så får du bekreftet dette. Det er nydelige girkasser når de er i orden. Det skal også sies at de finnes i mange varianter. Ikke alle er like dårlige. Desto nyere desto bedre er de.

Jeg skal ikke fraråde noen å kjøpe bil med DSG-girkasse. Jeg vil bare gjøre oppmerksom på at det kan bli problemer. På noen av disse er det ikke snakk om «Om» men «når». Skal man ha en slik bil må man bare sjekke dette svært NØYE. På mange biler er de jo også byttet. Til blodpris …

Nå er det også slik at feil med automatkasser kan oppstå på alle biler. Men VW-konsernet leder nok det «kappløpet».

Det finnes igjen tommelfingerregel her, men sjekk at olje og filter er byttet er alltid en god ide. Samt å kontrollere automatoljen nøye før kjøp. Den skal være rød og lukte «godt». Er den i nærheten av å være brun og lukte litt «svidd» – finn en annen bil.

Om jeg skal driste med til noen anbefaling, så ville jeg nok kikket litt på japansk bil. Subaru Outback eller Toyota Avensis / Rav 4 og Mitsubishi Outlander kan vær gode valg. Ikke de mest spennende bilene riktignok, men generelt med god svært driftssikkerhet.

Lykke til med bilkjøp!

Antall visninger