Revisjonshistorikk [tilbake]

Google er din beste venn....330 liter - og som du sikkert vet - en kubikk til når bakseteryggene er felt ned. Drøssevis av biler i omtrent samme størrelsen der ute, om du er tøff nok til å velge litt annerledes, er VW New Beetle et godt valg. Modellen som ble produsert fra -98 til 2010 er GOlf IV i bunnen, men som du vet, med et annet karosseri og vesentlig stivere "bur" rundt kupeen samt noe lavere. Det gir i korthet en bil som er vesentlig stivere og mer stabil på veien, rett og slett skikkelig morsom å kjøre! Og beste av alt: den er billig å kjøpe som brukt! Velg gjerne en bil med 1,9 TDI, evnt 1,8 eller 2.0 benziner, og be advised, NAF-test...tenk rust..,generelle feil.

Med denne bilen får du omtrent samme volum i liter, men med en skikkelig god bakdør vil jeg hevde at den er et hakk mer praktisk å lesse enn Golf. Du har også - hold deg fast - bedre plass i forsetene. Så får det heller være at baksetet er heller trangt! Ellers kom etterfølgeren rundt 2011, denhar Golf VI i bunnen, men er mer praktisk på alle vis, ellers omtrent samme plass innvendig som en Golf VI. OOgså denne er gunstig å kjøpe som brukt, faller liksom mellom flere stoler. men unngå de små benzinmotorene - før 2013 hadde disse kamkjede og en heller dårlig kamkjedestrammer, med tildels hyppige motorhavarier til følge. Men for en rimelig penge kan du faktisk få en 2013 and on med f.ex 1,2 TSI under panseret - og da med registterrim! Bilen finnes også med 1,6 TDI i det norske markedet, i tillegg får du 1,4 TSI og 2,0 benziner - men det gjør noe med prisen - det er først og fremst de to første som faller rimelig. Et NB: prøvekjøring: de små motorene krever en del bruk av girspaken - DSG kan være en fordel om du ikke er spesielt glad i å gire! Ellers: NAF-test når du finner en grei bil...koster litt...men mye, mye ryddigere for både deg og selger. Du skal liksom være litt lenger fornøyd enn bare noen dager, ikke sant?

Ellers er det jo flust med Golf i markedet, med Golf 7 ble Golf plutselig veldig mye bedre. Og er du på budsjett - tenk i retning av Skoda Fabia, evnt Skoda Rapid. Nok et alternativ - som jo har Goolf i bunnen - er Skoda Roomster. Stygg som f.... synes noen, jeg synes den er stilig når jeg får sett på den et par ganger, og ikke minst: den er EKSTREMT praktisk! Et hav av plass, veldig mye bil for pengene! Og det er da ikke hva "gutta synes" om bilen din som betyr noe, er det vel? Men også med Skoda: unngå de små benzinerne med kamkjede....også der snakker vi et generasjonskifte rundt 2013! Og: ikke se deg blind på bagasjeromstørrelsen i antall liter: det er strengt tatt bare et tall. Det er hvor mange "rette" kanter du har i bagasjerommet som avgjør hvor mye du får pusha inn, hvor mye du får utnyttet det. Dernest: høyden. Nei, du skal ikke stable for høyt der bak uten å sikre lasta, men er det barnevogn du skal ha plass til...ja da er det jo greit med litt høyde. Lykke til!

Antall visninger