Revisjonshistorikk [tilbake]

Nja, skal vi være ærlige, er det selvfølgelig både sjarmerende og nostalgisk å kjøre japse-SUV, dette gjelder forsåvidt uansett hvilken side av årtusenskiftet bilen er fra :-) Som jeg sa når jeg sto der i med Nissan-selgeren som ville vite hva jeg syntes om min arbeidsgivers nyinnkjøpte tjenstebil, den er like sjarmerende som en Landrover anno 1954 å kjøre! Bilen det gjaldt var forrige generasjon Nissan Xtrail, jeg uttalte meg primært i forhold til komfort og kjøreegenskaper. Xtrail er og blir et skikkelig rakleverk, med kjørregenskaper som får en Lada Niva til å fremstå som en sportsbil! Men det sa jeg ikke, man skal jo ikke såre andre mennesker i tide og utide, spesielt ikke når man står der med arbeidgivers logo på både T-skjorta og jakka og faktisk er i arbe'!

Det jeg heller ikke nevnte med et ord, er at nevnte Landrover fra 1954 er mye greiere på alle vis, både å eie og kjøre, stikkord fremkommelighet og ikke minst, den er faktisk mye bedre ifht rust!

The Bottom Line er at joda, japse-suv kan være sjarmerende på sitt vis, kan jo være både morsomt og givende å eie en stund, men som vi alle er inne på her, det er noe man nok kan regne med å eie en EU-kontroll eller to, så er det snipp-snapp-snuta, ikke fullt så moro lenger! Om jeg var en entusiast som skulle ha god fremkommelighet og en skikkelig klassisk off-roader, ville jeg nok heller gått for engelsk-engelsk! Og skulle jeg hatt bruksbil med slike egenskaper, da ville jeg spart penger og tenkt i retning av Landcruiser. Ja, Mittibuski er billigere, likeledes Nissan/Datsun, men det er et par gode grunner til det - ut over at LC selvfølgelig koster enda litt ekstra fordi det er en ovseleg populær bil! I deth ele tat, som fårsvidt nevnt over, jeg har kjørt "røkla" med japse-suv, som tjenestebiler, under tildels ekstreme forhold, det er rett og slett så store forskjeller at jeg vil hevde at det er Landcruiser og "de andre", ingen over, ingen i nærheten av å være ved siden.

Så er det budsjettet da - det koster å være kar. Men om det kan være noen trøst, LC kan være LITT mindre krevende å eie enn Landrover. Dog . spar heller opp penger en stund - ikke kjøp noe gammelt ræl - det "lønner" seg bare en kort, men stakket stund! Skal du ha denne sorten bil på lavbudsjett, gå heller for en Lada Niva, enkel å skru på, minst like enkelt å få deler som til denne Nissemobilen, og skikkelig god fremkommelighet - vær bare ops på at girkassa kommer fra personbilen, den tåler altså ikke skikkelig tøff bruk. Fordelen er at det er flust av brukte girkasser, og det er ikke speseilt mye arbe' å skifte girkassa :-))))

Antall visninger