Revisjonshistorikk [tilbake]

Vel, det er noen år siden cd-mediet døde hen der ute! Nå sier du ikke noe om hvilke muligheter du har i bilen fra før, det jeg ville sett etter, var om du hadde en fysisk tilkoblingsmulighet for en avspiller - det være seg fysiske kontakter som mini-jack eller USB, evnt bluetooth, og tatt det derfra. Har du en sånn fysisk kontakt, er det så enkelt som å konvertere sine cd'er til mp3-filer, og legge dem inn på enten en mediespiller evnt mobiltelefon som du kobler til via dertil egnet kabel, Claas Ohlson er blant dem som nok har en lydkabel med minijack i begge ender, voila, så har du plutselig tilgang til hele cd-samlingen din om så skulle være - via duppeditten du henger på.

Og kan du bruke en minnepinne via en usb-tilkobling, vil det sannsynligvis være enda enklere, da er det bare kapasiteten på minnepinnen som avgjør hvor mye musikk du kan ta med deg! En tredje mulighet er selvfølgelig om infotainmentsystemet i bilen din har et høl til sd-kort, da er det også plankekjøring! Den fjerde - nevnt over - er altså bluetooth, da legger du mp3-filene du måtte ønske inn på mobiltelefonen din og spiller dem av via bluetooth, de fleste infotainmentsystemer har et grensesnitt der du kan bla i musikkbiblioteket på mobiltelefonen som om det var en fysisk tilkoblet minnepinne eller et minnekort.

Om du ikke har noen av disse mulighetene, har du kanehende iallefall en FM-radio i bilen. Da er en kortleser for SD-kort med FM-sender tingen! Det er en liten duppeditt som du plugger i lighteruttaket, der får den strøm, og så stiller du radioen din inn på denne nye "stasjonen", voila, så har du fieende flott musikk i sånn circa samme kvalitet som FM-stereo - og det er mer enn bra nok!

Om du er blant dem som innbiller seg at MP3 er "for dårlig"? Tja, om du soim meg har et relativt dyrt stereoanlegg der hjemme, og kan litt mer om lyd enn de fleste, vil du vite at ja, du mister både dynamikk og et par ting til når du ripper musikken din fra cd'ene og konverterer til mp3. Men jeg vil våge på påstå at mp3-filer mer enn utnytter den evnen de aller, aller fleste infotainmentsystemer i en bil overhode er i stand til å gjengi noe som minner om kvalitetslyd. Legg til at signal-støy forholdet der du kjører avsted i den feiende flotte bilen din så alikevel ødelegger moroa om du er hifi-entusiast! MP3 er mao mer enn godt nok! Bare så det er sagt: i ungdommen var jeg gærn' nok til å bruke mye penger og mye tid på å få "godlyd" i bilen! Med åra tok jeg til vett og la liste på "godt nok", en bil er faktisk IKKE et "lytterom" der du har noe særlig glede av hi-fi !

Gidder ikke ta jobben? Vel, for akkurat denne greia med å rippe cd'er trenger du ikke noe annet enn en helt vanlig pc med cd-avspiller - det har de fleste stasjonære pc'er, iallefall de som ikke er helt nye, og en god del av de bærbare som finnes i søkk og kav i de tusen hjem. Dernest må du ha dertil egnet programvare, om du velger å betale noen få hundrelapper får du software som gjør dette uten mye kav fra din side, og ikke bare det, programmet sørger for å ta med seg informasjon som tittel på sporene og så videre - win-win - du får en "sikkerhetskopi" av cd'ene dine og en enkel, portabel versjon som du altså f.ex kan spille i bilen - eller på mobiltelefonen og mp3-spilleren!

"Vil ikke" - ligger og griner og smeller nevene i bakken og vil BARE HA en cd-spiller? Vel, ta en tur innom Bilradiospesialisten, mener det finnes bilstereo og halvgode infotainmentsystemer fremdeles med cd-spillere - for de som på død og liv bare MÅ HA en sånn! Med litt flaks kan du bytte ut det du har i bilen med en sånn! Koster lite å spørre! "Løs" cd-spiller? Nja, det finnes kanhende bærbare som kan få strøm fra det være seg batterier eller 12 volt ennå, og tilkoblingen er rett-frem hvis du altså har en FYSISK mini-jack tilkobling tilgjengelig i bilen. Har du ikke det, ja da er det kun en tur innom Bilradiospesialisten - f.ex - som kan løse problemet. Ja, teoretisk kan man gjøre mye rart, er man god til å bruke loddebolt kan man jo gjøre mye rart - for all del!

The Bottom Line er uansett at det er MYE enklere å gå veien via MP3! Anbefales på det varmeste, jeg har selv rippet alt jeg hadde av cd'er, i tillegg har jeg "funnet" alt jeg hadde av LP'er på nett, fiks-ferdig i MP3, antagelig rippet fra CD.......! EN TING DU SKAL HA KLART FOR DEG om du skal bruke MOBILTELEFONEN som media-avspiller i bilen og ellers: ANDROID er mye enklere ifht Å LEGGE INN din egen musikk fra MP3 enn Apple sine telefoner! Stikkord: FILHÅNTERING! Med android kan du legge inn hva du vil DIREKTE, og ikke bare det: du kan kjøpe et KJEMPESTORT min-sd kort der du får plass til alt du måtte ha av musikk og litt til - for noen få hundrelapper! Skal du ha MYE MINNE i en Apple-telefon - IPHONE er den korrekte betegnelsen - må du betale RÅDYRT! Lykke til!

Antall visninger