Revisjonshistorikk [tilbake]

Tja - om vi ser litt kynisk på det, kommer du langt med vanlig vask, asfaltfjerner/avfetting når det måtte være påkrevet, og ellers en runde med alminnelig god poleringsvoks høst og vår. Ja, de som selger disse påstått "fantasiske" remediene lover gull og grønne skoger, dritten skal angivelig formelig prelle av, og ikke bare det, det påstås at behandlingen holder leeeeeeeeeeeeeeeenge!

Men om den virkelig gjør det - se det er avhengig av en hel rekke faktorer - faktorer som du ikke har spesielt mye kontroll på. Derved blir det litt som russisk rulett: du vet ikke om det er noe særlig poeng i disse "vidundermidlene" før det har gått en stund! At det fristende? Selvfølgelig, her kan man kanhende (nesten) slippe å vaske bilen! Men det som høres for godt ut til å være sant, er ofte akkurat det! Dog, selv den beste kan la seg lure her, det har skjedd meg! For å gjøre en lang historie kort, denne vidunderlige lakkbeskyttelsen, påført av en aktør som faktisk gjør sitt ytterste for å gjøre en god jobb, holdt knapt nok vinteren over! Mao noen år mindre enn det som ble lovet! Kanhende jeg var litt uheldig, men over tid har jeg hørt om flere som gir uttrykk for at det er et gap mellom løfter og virkeligheten her.

Sånn er det bare, og ja, det vi kan være sikre på, er at alle disse vindundermidlene nok er gjeve greier en stund, men mitt råd ti ldeg er å tenke nøye gjennom alternativene: det å vaske og vokse bilen er egentlig en ganske hyggelig aktivitet, ikke tar det voldsomt mye tid i løpet av et år, og det gir deg mulighet til å sjekke opp f.ex små lakkskader! Og nei, keramisk bekyttelse - som angivelig skal beskytte "best", hindrer ikke steinsprutskader! Glem heller ikke at mange biler har et ekstra lag med klarlakk som faktisk beskytter mye, mye bedre enn et ultratynt lag med ditt eller datt!

Har du penger i overflod - jolly fine - løp og kjøp - men be advised - vær forberedt på at du må ta en ny runde litt kjappere enn x år! Og nei, du slipper IKKE unna vanlig vask osv i mellomtiden! Ellers er det jo også de som folierer bilen, det beskytter kanhende lakken en stund...! Og er du heldig, er lakken "som ny" når du betaler for å få fjernet folien og averterer bilen for salg! Men at det "lønner seg"? Ikke om det smalt! Som diveres "lakkbeskyttelse" koster det mer enn det smaker! Her gjelder virkelig "det enkle er ofte det beste": bøtte, gjerne med "vaskerist" i bunnen, svamp, voksshampoo og ellers asfaltfjerner i dann og vann, for ikke å forglemme voks og polering, gjør susen for de aller fleste - og da kan du i tillegg passe på denne greia med steinsprut løpende!

Antall visninger