Revisjonshistorikk [tilbake]

Be advised, det er veldig praktisk med avtagbart feste om du ikke bruker hengerfestet veldig ofte. Fordelen med et fast hengerfeste er selvfølgelig at om "noen" rævkjører deg i moderat hastighet, kan hengerfestet tilsynelatende ta støyten, dog - med trykk på MODERAT hastighet - som regel blir hengerfestet slått skjevt - og du får skader i festepunktene. Du får også en litt kraftigere trøkk sjæl, hengerfestet er ikke spesielt støtabsorberende...verdt å tenke over...jeg ville valgt avtagbart om jeg hadde vært deg. Ifht bruken av hengerfestet er det likegyldig, et avtagbartfeste gjør jobben like godt, og det er gjort på ein-zwei-drei både å sette det på og ta det av etter hengerturen.

Og ja, det påvirker egentlig ikke noen sensorer, men det er litt tricksy med baklysene: om det ikke er forberedt strømtilkobling fra fabrikk, må man nødvendigvis få strømmen et sted fra. Det enkleste er normalt sett å koble seg inn med en "strømtjuv" på bilens baklys og hente baklys, bremseslys, blinklys derfra, men som vi vet, i våre dager er det ikke bare-bare å stæle strøm verken her eller der, mange, om ikke de aller fleste biler, har et system som overvåker spenning og/eller strømtrekk. Derved må man vite hva man gjør, og man må fortelle bilens styringselektronikk at hei, nå har vi fått oss hengerfeste og henter strøm sånn og sånn! Dette varierer noe fra bil til bil, men det er ikke noen heksekunst, og verksteder som monterer hengerfester har gjort det før! Det er mao overveiende sannsynlig at man har kontroll på jobben før man sier ja, dette fikser vi!

Mhp kvaliteten på arbeidet er det samme greia der som ellers, man velger sin mekaniker med omhu: godt arbe' og gode holdninger er liksom ikke noe som henger sammen med fine lokaler og skiltet over døra, du må enten kjenne verkstedet du skal bruke, sjekke med gode venner og kontakter, eller rett og slett ta en hyggelig samtale med verksmesteren når du ber om pris osv, ta gjerne en titt inn døra til verkstedshallen samtidig: du ser rimelig kjapt om det er rent, pent og ryddig! Dette er viktigere enn feiende flotte fasader med stål og glass! Og vi som er litt mer avanserte, kaster gjerne et blikk på hvordan mekanikeren gjør jobben når vi titter innom verkstedet: du ser veldig kjapt om en mekaniker er samvittighetsfull, og en ting man skal ha i bakhodet: en dyktig mekaniker har orden på såvel verktøy og deler spesielt, som arbeidsplassen der han står generelt. Ellers forteller en samtale med verksmesteren evnt kundebehandleren mye om du bare stiller et par uskyldige spørsmål, det jeg er opptatt av er mennesket bak fasaden: holdninger, kunnskap, evne og vilje til å forklare - i korthet - om jobben som sådan, her pris og f.ex tid for å montere et hengerfeste - og ikke minst: hvordan man utfører monteringen. Det tar to minutter for en verkstmester å forklare dette . maks - verre er det ikke. Og tro meg, du føler raskt om dette er et godt sted å få jobben gjort eller ikke! Stol på dine instinkter, over tid opparbeider du deg erfaring som gjør det enklere å velge gode samarbeidspartnere! Og når du finner mennesker som gjør godt arbe', ja da bruker du dem - du tar vare på dem - og bygger en god kunderelasjon over tid! Det er strengt tatt viktigere enn pris - innenfor rimelighetens grenser selvfølgelig - og det er faktisk slett ikke uvanlig at et uavhengig, autorisert verksted er minst like kompetente og gjør like godt arbe' som de feiende flotte merkeverkstedene.

For ordens skyld: når jeg hadde en alle tiders kontakt ved merkeverkstedet og fikk Rolls-Royce service, brukte jeg merkeverkstedet mye, men denne fantastiske mannen sluttet...man ble kjøpt opp av importøren og fikk pålegg om å erstatte setningen "fornøyde kunder..." til "tjene-penger".....vips....så gikk prisene på deler og rekvisita like til himmels, og timeprisene, ja de kan i dag få en advokat til å rødme av forlegenhet! Derfor bruker jeg nå først og fremst et uavhengig verksted kun et godt steinkast fra der jeg bor, det har jeg forøvrig gjort i større eller mindre grad gjennom flere tiår, det gir en god relasjon der verkstedet vet hva jeg forventer, den andre veien vet jeg veldig godt hva dette verkstedet er virkelig gode på og hva man er litt mindre gode på! Det er hva dette dreier seg om, og ja, et hengerfeste er relativt greit å montere, men som sagt: velg noen du føler vil gjøre godt arbe'! Lykke til!

Antall visninger