Revisjonshistorikk [tilbake]

520D er en fantastisk vinterbil om du sørger for å ha dekk som er tilpasset kjøreforholdene, og ikke minst: en fornuftig dimensjon....mange der ute som bare MÅ HA "sporty" felger med lavprofildekk og bredest mulig såler....det er IKKE den rette tingen med en feiende flott bakhjulstrekker! Jeg tenker ellers at Michelin med eller uten pigg er det beste alternativet på en 520D på et sted med "ikke så mye" vinterføre, mao stort sett barmmark og litt is innimellom. Og ja, bakhjulstrekk og vinterføre skal man ikke kimse av, min subjektive oppfatning er at firehjulstrekk er toppen av lykke her, med bakhjulstrekk som en god nummer to - bla sladrer rumpa på bilen veldig tydelig før den begynner å slenge - og fremkommeligheten er helt grei - igjen - gitt riktige dekk for bilen. Forhjulstrekk derimot er noe oppskrytt ræl - en frhjulstrekker har ikke verken bedre fremkommelighet eller bedre veigrep i svinger f.ex . Ja, man kan rett nok snu på det og rygge opp en bratt bakke, da får man tyngda over drivhjula, men kjører man som man pleier, ja da er det en klar bakdel med forhjulstrekk og riktig bratte bakker. Det kan jeg alt om - du og du så spennende det er når du akkurat ikke kommer opp og bilen forvandler seg til verdens største kjelke uten ratt og suser baklengs nedover! Tilsvarende har en forhjulstrekker en lei tendens til å konverteres til en heller dårlig rattkjelke i kurver, og nei, den sier IKKE fra like tydelig som en bakhjulstrekker!

Tesla? Vel, min subjektive oppfatning er at Tesla S er et svært flak av en bil, sommer som vinter, der din 520D er en av markedets beste kjøremaskiner, rett nok også den i tyngste laget, er Tesla S like "sporty" som en 60-talls Chevrolet Belair! Et flak uten like, og om du kommer for raskt inn i en kurve, ja da skjønner du hvorfor sportsbiler IKKE bør være for feite! På vinterføre kan dette meget vel bli en skikkelig høydare, på samme vis som det var i hine dage :-) Mhp fremkommelighet blir det samme greia, jo mer vekt du har å drasse på om du skal opp en bratt bakke, jo mer grep må du ha, og nei, det er faktisk IKKE sånn at brede såler og mye vekt er toppen av lykke!

Om det er andre egenskaper du setter pris på med Tesla, hvorfor ikke heller se i retning av model 3? Om du absolutt bare MÅ prøve Tesla, er det en mer fornuftig inngangspbillett. Kanhende litt mindre plass, men jeg tenker at dersom du har et kjøremønster og behov som matcher model S, ja da er model 3 egentlig et helt greit kompromiss. Om du da ikke ser hen til andre elbiler der ute - Tesla har som de fleste vet - et par problemer med logistikk: både mhp verkstedstjenester, men også mhp deler. Jeg ville f.ex tenkt seriøst på BMW sine feiende flotte nye elbiler som slippes på rekke og rad, når du er vant til BMW fra før - er det ingenting som slår BMW! Lykke til!

Antall visninger