Revisjonshistorikk [tilbake]

Be advised, snakker vi om en bil som er eldre enn si 5 år, spesielt når du sier 1.8 TFSI, sjekk antall eiere....sjekk om bilen har hatt en eller flere ungdommelige friksuser som eier....og ikke minst...sjekk om det er tuklet med styringsystemet! Får du "treff" på en eller alle tre av disse tingene...er det en skikkelig deal-breaker! Da går du bare videre og finner en annen bil, det er IKKE rasjonering på gode bruktbiler, heller ikke A4! Om det er en "god" bil? Tja, den er iallefall greiere og rimeligere å eie enn A5, A6, A7! Men som Kamerat Wizard sier, dette e ren bil som bør sjekkes over gjennomsnittet grundig, og når du har sjekket de tingene du kan sjekke, ja da sørger du for å få bilen til NAF-test FØR - FØR - FØR du undertegner noe som helst som minner om kjøpekontrakt.

Nei, NAF avdekker ikke absolutt alt av skjulte feil og mangler, men et godt støkke på vei, og hos NAF snakker vi om en etablert prosedyre, uansett om vi snakker om den mindre, 60-punkters testen eller den mer fullstendige testen. Førstnevnte koster deg 1500 spenn om du er medlem, med eller uten veihjelp, den "store" koster en drøy tusing mer. En god investering spør du meg, skal ikke avdekkes mye før det lønner seg, og det er faktisk MYE enklere å avtale utbedring av eventuelle feil, subisært prisavslag, FØR kjøpekontrakten er undertegnet, uansett om vi snakker privat salg eller salg hos forhandler. Når vi nevner "forhandler": det finnes "tilstandsrapporter" der ute, men altfor ofte er ikke disse verdt papiret de er skrevet på. Ofte er Merra med Havresekken involvert....sier ikke mer! Jeg har selv opplevd slike makkverk av en rapport et par ganger hos herværende Audi-forhandler....vurderte faktisk A4 selv en gang i tiden...og vi så også på en New Beetle hos samme forhandler ved en tidligere anledning. Begge gangene fikk jeg hakeslepp av helt åpenbare feil og mangler, som ville medført kostnader i 5-siffret størrelsesorden, som ikke var nevnt i tilstandsrapportene! Ikke bare det: det sto visserlig "OK" på relevante punkter knyttet opp til de aktuelle feilene! Så nei.........stol ALDRI på en tilstandsrapport!!!!!!!

Å TA MED EN VENN er alltid fornuftig, hyggelig og lærerikt er det også, spesielt om gode vennen er en som kan det du ikke kan selv! Men det kompenserer IKKE for en NAF-test, og med såvidt mye penger som vi egentlig snakker om her, ville jeg ikke handlet uten NAF-test! Og skulle det avdekke veldig store mangler, ja da går du bare videre, det er IKKE rasjonering på gode bruktbiler!

Antall visninger