Revisjonshistorikk [tilbake]

Ja, for all del, den norske importøren burde som et minimum ha vist vilje til å ordne dette, men som vi vet, uten forkleinelse for noen, BOS er dessverre ikke "stjernen" når det gjelder kundeservice.

Ellers ser jeg poenget med et navigasjonsystem som viser det som antagelig er en forenklet rutingsinformasjon i headup-display, jeg får selv slik informasjon i kjørecomputerens display, men min kjøre Tom-Tom, plassert i akkurat rett høyde, har ikke bare bedre rutingsalgoritmer, den har også bedre feltvisning. Dette er ubetalelig på flerfeltvei og i komplekse rundkjøringer, gjerne tre-fire støkker etterhverandre! Ja, til og med den famøse rundkjøringa i tre etasjer nede i havna i Stockholm takler Tom-Tom på en forbilledlig måte - det gjør IKKE bilens on-board navi! Det eneste bilens navi er bedre på, er tregjetsnavigasjon i virkelig lange tunneler, og på å plukke opp signalet raskt etter tunnelen. Det er overveiende sannsynlig at dette har med fysisk plassering og størrelse på antennen å gjøre - der har VAG gjort en god jobb.

Men selvfølgelig, smaken er som baken, og man ser jo gjerne at den navigasjonen som følger med bilen, som man gjerne betaler flerfoldige tusen ekstra for, skal kunne gjøre nytta. For meg gjør den altså ikke det, Columbus Pro fungerer til nød på transportetappene fra by til by. Inne i byen er den verken kjapp nok eller "smart" nok, i tillegg til disse tingene jeg nevner over: dette med fonter og kartverk. For de av oss som har behov for kartverk som inkluderer den rusisske føderasjon, er Tom-Tom suveren. Ja, det hender det tar tid før nye veier kommer inn, men bank i bordet, etter mer enn ti år med Tom-Tom har jeg aldri opplevd dette som et problem. Nå har jo Tom-Tom og Garmin forskjellige leverandører av kart-data, det er nok årsaken til hurra for den lille forskjellen!

Jeg bruker forøvrig ikke akustisk veivisning - jeg slår av alt som minner om lyd i bilen, det hjelper meg å fokusere på trafikken, med stor skjerm på navigasjonsystemet og gode vaner fra bla en periode i livet der jeg kjørte lastebil, flytter jeg blikket kontinuerlig og får med meg det meste, inkludert løpende veiinfomrasjon fra navigasjonsystemet som altså er strategisk plassert. Derfor er det også som jeg nevner, greit at gatenavn kan presenteres med fontene fra de respektive landenes alfabet - en "norskifisering" av keryllisk f.ex blir totalt håpløst i denne settingen.

THE BOTTOM LINE er at du nok kan mase lenge på BOS før man foretar seg noe her. Om det i det hele tatt er mulig å få til noe med tegnsettet, ville jeg nok henvendt meg direkte til produsenten her. Ja, det er selvfølgelig en mulighet, og er du heldig, har bilens navigasjonsystem den funksjonaliteten du ønsker deg! Alle gode ønsker og lykke til!

Antall visninger