Revisjonshistorikk [tilbake]

Uten at jeg har studert spesifikasjonene og premissene for hvordan BMW oppgir effekten for sine hybride drivlinjer....begrepet "systemeffekt", altså den totale effekten som under gitte premisser er tilgjengelig, er nøkkelen her...og nei....det er faktisk IKKE sånn at man bare kan sette seg ned og summere maksimal effekt fra den ordentlige motoren og elmotoren her! Spesielt skal man merke seg at det ikke er uvanlig at hybride drivlinjer har reguleringsmekanismer som begrenser maksimal effekt til hybridmotoren, gjerne implementert i bilens programvare. Kfr f.ex Toyotas RAV4 der observante eiere har merket seg den feiende flotte grafikken i dashbordet som viser tilgjengelig kraft i gitte situasjoner og forskjellige kjøreoppsett...elmotoren gir sjelden full efekt! Når man da har kjøpt en dyr bil er det fort gjort å føle på at man har fått "for lite" og helt glemme ut at en hybrid drivlinje egentlig primært er designet for å redusere drivstoff-forbruket...og derved utslippene.

Ja, kanhende man får noe henimot full effekt en kort, men stakket stund i sport-modus og med flat pedal, har sett beskrivelser for noe i den retningen knyttet til nevnte RAV4, så fabrikanten har sine ord i behold. Men på "jevno" vil man altså ha noe mindre maksimal ytelse tilgjengelig. Det er antagelig noe i den retning forhandleren tenker på - jeg ville spurt om en nærmere forklaring her, det er derfor forhandleren er der - for å kunne svare på en måte som vi vanlige dødelige forstår. Jeg ville vel sagt det sånn at den konvensjonelle motoren og elmotoren ikke gir full effekt på samme tid - igjen dette med reguleringsmekanismer og programvare.

Om dette burde gitt redusert pris? Nada, du har fått det du har betalt for, og tallet i vognkortet er knyttet til satte premisser for hvordan ytelsen skal beregnes i forhold til godkjenning, avgifter etc etc. Og joda, du har nok dine 358 ponnier, de kommer bare ikke springende på riktig samme vis som det vi er vant til i gamle dager - de kommer ikke frem til mållinjen samtidig.

Antall visninger