Revisjonshistorikk [tilbake]

Ja, helt korrekt, dørlåsene på Passat har til tider vært spennende, likeså vindusheisene! Jeg hadde selv den verste av de verste her, den famøse Passat B5! Men undre over alle undre, det var faktisk en enkel kur for begge de nevnte problemene! Dørlåsene rota det til fordi det ikke var beskyttelseslag på elektriske kontaktpunkter, mekanikken fungerte jo stort sett greit om den bare fikk rett type smøring av og til! "Kuren" var å skaffe seg en verkstedshåndbok sånn at man fant ut åssen man fikk plukka opp døra og så videre, dernest en runde med rengjøring, beskyttelseslakk og ikke minst, en olje som egner seg for låse-leamikk....vips....så holdt dørlåsene forever! Over tid måtte alle fire låsene ha en slik runde, men so what? En liten halvtimes jobb holdt problemet borte så lenge jeg hadde min kjære B5!

Vindusheisene var i store trekk et mekanisk problem, en liten slaglodding på en wire som fkisa seg i den ene eneden og forsterkning av føringen til denne løste problemet - også her måtte alle fire ha samme runden. UNdre over alle undre, også disse holdt forever når svakhetene ble korrigert.

Merkeverkstedet på sin side byttet konsekvent hele mekanismen, enten det var vindusheiser eller dørlåser. Dengang kosta komplett vindusheis et sted mellom 1500 og 2000 kroner, mens låskassa kosta 1500 kroner. Snaue 20 år tilbake i tid, og nei, det var ikke noen voldsomt omfattende jobb å bytte noen av disse. Nå er sikkert Hyundai Tuscon en veldig gild bil, kanhende mer fomlete å jobbe på, men jeg oppfatter likevel 20.000 spenn som fryktelig mye penger for noe som for meg fremstår som en relativt enkel jobb. Hvilket minne rmeg på...min niese hadde Hyundai Sante Fe to ganger: første og siste. Årsak? Hjullagre som gikk heden første vinteren - alle fire! Årsak: ikke tette nok for å tåle en norsk vinter. Garanti? Forhandleren lo hele veien til banken, og fakturerte niesen med et betydelig 5-sifret beløp, mener det dreide seg om opp mot 20.000 spenn - to ganger. Bilen ble avhendet lynraskt og byttet med en feiende flott VW, siden har niesen kjørt VW :-)

Og som anbefalt av både meg og Kamerat Wizard: om du ikke kommer i mål ifht reklamasjon eller på annen måte får en bedre løsning med verkstedet, sjekk alternativer. Lykke til!

Antall visninger