Revisjonshistorikk [tilbake]

The Bottom Line her må jo være at vi alle bestreber oss litt ekstra på å gjøre en best mulig jobb både ved kjøp og salg av vår alles kjære bilen :-) Ellers har Kamerat Wizard et vesentlig poeng: en rettslig konflikt har som regel ingen vinnere, begge parter sitter igjen med en større eller mindre Svarte-Pper! Første hovedsetning er at man alltid skal være klar over den prosesuelle risikoen, altså risikoen for at man selv sitter med den største varianten over temaet Svarte-Per! Det gjelder uansett hvilken side av bordet man sitter på: uansett om man er kjøper...eller selger, eller for den sakens skyld, David mot Goliat....kjøper mot et bilfirma eller en bilimportør, forsikringsoffer mot et forsikringselskap....mange varianter over temaet tvistesaker!

I det hele tatt: uansett hvilken side av bordet man sitter på: man skal alltid være ydmyk, i den forstand at man ikke skal være så forbannade skråsikker på at man har "en god sak"! Sånn er det bare, man skal bevise dette, man skal overbevise retten og dommeren, og nei, en god advokat er IKKE i slekt med julenissen! Lett til at en rettslig tvist er omtrent like forutsigbar som rusissk rullett, om ikke verre: det kan meget vel vise seg å være som russisk rullet med pistol!

Nettopp derfor ville jeg for min del ikke drømt om å lage sjau av 20.000 km fra eller til om jeg var i kjøpers sted! I selgers sted er det litt annerledes, hadde jeg vært selger ville jeg ikke svelget for mange kameler her. Men så hadde nok også jeg sørget for å ha utskrift av bilens historikk og hele pakka tilgjengelig - jeg er vel en smule yrkes-skadd når det gjelder dette med Ordnung muss sein.

Måtte gutta boyz finne frem til en løsning begge kan leve med her - lykke til!

Antall visninger