Revisjonshistorikk [tilbake]

Huff da. Jeg forstår godt din frustrasjon rundt dette. Her har du lagt ned en betydelig jobb og handlet i den aller beste tro – også blir det bare surr og ekstra utgifter av det hele …

Spørsmålet ditt er i alle høyeste grad aktuelt. Mange skal på bilferie med sykler enten på taket eller bak på bilen i år igjen. Derfor deler vi dine erfaringer, så ikke andre går i samme «fella». Mange ville nemlig gjort akkurat det samme som deg. Det er både forståelig og naturlig at om man trenger et ekstra bilskilt – ja, så bestiller man ett. Slik du gjorde.

Men det er dessverre ikke slik det fungerer. Det du har fått opplyst fra Statensvegvesen er korrekt. Du kan ikke ha mer en to skilter til bilene dine. Om man bestiller nytt, som følge av skader eller liknende må det gamle leveres inn.

Samtidig er reglene klare: Om man skjuler baklysene og nummerskiltet med stativ og sykler, plikter man å henge på en lysbjelke med baklys, blinklys, bremselys og refleks, samt bilens kjennemerke.

Samtidig står det på vegvesen.no: Du kan ikke bestille ekstra skilt til sykkelstativ. Skal du kjøre med sykkelstativ hvor skiltet på bilen dekkes, må registreringsnummeret være godt synlig på annen måte. Du må sørge for at bilens registreringsnummer vises i sort, på en holdbar plate. Platen må være hvit eller aluminiumsfarget.

Hva gjør man da? Jo – det er ikke så vanskelig. Man kan lage dette selv, eller bestille fra et firma som kan fikse fine og «proffe» skilter for deg. Jeg har sett noen hjemmelagde varianter lagd av papp og med dårlig kulepenn. De tåler neppe en regnskur og holder neppe mål om man blir stoppet i en kontroll.

Et kjapt Googlesøk på « skilt og sykkelstativ » vil resultere i mange treff til ulike leverandører. Prisene er heller ikke noe å bli skremt av.

For å svare konkret på spørsmålet ditt. Ja, Statensvegvesen har rett og har nok jussen på sin side i denne saken. Når det er sagt så virker det som du ikke har fått god nok eller riktig informasjon der du kjøpe sykkelstativet, eller hos Statens vegvesen. Det er fortsatt lov å yte litt ekstraservice – og ikke bare så hånda av kunden fordi man har rett selv.

Mitt råd er; Bestill deg skilter fra en de som driver med dette, legg den kjedelige historien bak deg og nyt heller sommer, bil- og sykkelturer!

Jeg skal selv på bilferie med sykler på hengerfestet i sommer. Jo da, jeg har ordnet meg skilt.

God sommer!