Revisjonshistorikk [tilbake]

Ser mange morsomme påstander her, den festlligste er når det som for meg fremstår som den norske importørens hjemmeside blir hevdet å være "dokumentasjon :-) Vel, jeg sier som Kamerat Wizard, hver og en må selvfølgelig la egne preferanser avgjøre her, sannsynligvis vil det ikke skje noe annet enn at lommepungen buler litt mer inn enn før besøket hos Mirakelverkstedet. Er man uheldig, ja da kan man få en overraskelse ved neste korsvei - det vet man ikke! Det som er helt sikkert, er at leverandøren av mirakelkuren ikke vil ta ansvar for noe som helst!

Når det gjelder diverse påstander i retning av kjemi, kjemiske reaksjoner og ditt og datt...vel...slå opp i læreboka i kjemi fra videregående....det er tilstrekkelig til å innse at det ikke er heeeelt så enkelt som det hevdes i ovenstående. Greit nok, man kan hive ut påstander om både det ene og det andre her, men det er bare en hake: man har ikke riktig samme kontroll over hvilke reaksjoner, hvilke forbindelser som finnes i gullrekka fra innsuget til katalystoren på en alminnelig bruksbil som det man har i et laboratorium....eller for den sakens skyld....i en selgers frasologi.

At det - igjen på grunnlag av leverandørens påstander - er så og så mange tilbydere av Luriumet bådeher og der - bør man først og fremst ta med en stor klype salt. Dernest bør man reflektere litt over hvorvidt dette betyr noe som helst: hvor mange titusener av bensinstasjoner var det f.ex som solgte oss "En tiger på tanken" i hine dage? Uten kommentar forøvrig, fatters Moskwitch anno 1958 hadde FORTSATT 26 (eller var det kanhende hele 28 hk?) både FØR og ETTER at han hadde puttet denne famøse tigeren på tanken! Og nei - igjen - det dannes faktisk IKKE lag på lag med karbon-avleiringer i en motor der motorstyringen fungerer sånn nogenlunde.

The Bottom Line er at det fortsatt er et forholdsvis fritt land. Det innebærer at det er fritt frem for alle å prøve nye og spennende ting, som dette jo er. Det er imidlertid også fritt frem for kreative grundere å tilby produkter som ikke nødvendigvis holder det man lover. Og nei, det er faktisk IKKE sånn at alt som står i reklamen er sant. Sånn er det bare. Det er her skeptikere som meg og Kamerat Wizard kommer inn i bildet, vi fyller ut hverandre, vi har lang erfaring, vi vet begge hva vi snakker om. Når det gjelder det konkrete produktet, er det så mange varselklokker som burde ringe at det blir det reneste klokkespillet!

Om det ville vært bedre om "Broom" eller "Motor" hadde "testet" remediet? Vel, vi som har fulgt norsk fagpresse siden tidenes litt ut på dagen, vet at man er ytterst reservert overfor det vi med et fellesnavn kan kalle "Lurium". Naturlig nok - ja - mange er til en viss grad avhengig av annonseinntekter - men man vil også bevare sin faglige og personlige integritet. I det øyeblikk en proffesjonell aktør gjennomfører en halvhjertet "test" og anbefaler et slikt produkt på det viset som blir gjort på ovenfornevnte nettside, vil man ikke lenger bli ansett som en troverdig og objektiv aktør. Da er man ute av business - end of story.