Revisjonshistorikk [tilbake]

Alt med måte, Bennys oppskrift er grei, og de kloke ordene fra Kamerat Wizard er vel verdt å ta med seg, gled deg over bilen og velg en middelvei som passer deg. Om man hele tiden skal måtte inngå kompromisser med bruken av bilen, ja da blir det kjipt, ikke minst med elbil!

Ellers kan du finne mer om dette med batterier, lading og levetid hos våre venner i Teknisk Ukeblad, der kan du lese til øyet blir stort og vått. Ja, Li-Ion degraderes over tid, og hurtiglading er faktisk dårlig karma for alt som har med Li-Ion å gjøre, enten det er et elbil-batteri eller en mobiltelefon vi snakker om. Men - det et et stort men: det er IKKE sånn at batteriet dør på seg "i morra". Si at vi snakker om en grei levetid med anvendbar kapasitet i 10-12 år. Om du kjøper f.ex en ny E-Up eller en annen, ialminnelig grei elbil, vil du komme greit ut av det selv om du så må skrote bilen etter 10-12 år. Da står du fortsatt igjen med en kilometerkostnad som ligger omtent på samme nivå som om du hadde kjørt en alminnelig dieselbrenner. Ja, om du har et par-tre bompasseringer hver dag kan du risikere å spare noen tusenlapper attpåtil!

Følger du Bennys oppskrift kan det fort gå bra! Ja, de som kjøper elbil i dag kan risikere at det f.ex kommer ny batteriteknologi som gjør at dagens elbiler lider samme skjebne som "Think", men når du først har kjøpt en elbil....du vil jo uansett kunne fortsette å bruke den elbilen du har til den er "utbrukt"! Ingen hindrer deg i det - og da kommer du faktisk ganske greit ut - uansett. Når du først har kjøpt denne elektriske doningen, har du forhåpentligvis gjort gode vurderinger i forhold til kjøremønster og behov, vær fornøyd, gled deg over bilen og ta sorgene når og hvis de kommer! Lykke til!

Antall visninger