Revisjonshistorikk [tilbake]

Kloke ord fra Benny, vær imidlertid ops på at om vi snakker VAG generelt, går den magiske grensen et sted rundt 2012-2013. Avhengig av modell, om det er ringer i grillen eller et annet merke fra konsernets portefølje. 50.000 kroners spørsmålet du bør stille er hvorvidt bilen har kamkjede eller tannreim om det sitter eine kleine benziner under panzeret. Det egentlige problemet er forøvrig todelt: en ting er at et kamkjede strekker seg - alle kjeder strekker seg mer eller mindre - noen mer - men her er det også en råttent konstruksjon av strammemekanismen som gjør det til en skikkelig høydare, for ikke å si katastrofe. Den enkle måten å si det på, er at at denne versjonen av de små benzinerne fra VAG er noe man bør sky som selveste pesten!

Om det er noe poeng med "motorhavariforsikring"? Både ja og nei: en slik forsikring er ikke gratis, og som du vet, forsikriingsbransjen gir ikke noe som helst ved dørene. Det avgjørende er forsikringsvilkåreene, sjekk hva som faktisk dekkes....f.ex vil det ofte være en begrensning i form av bilens kjørelengde..om forsikringen ikke dekker lenger når bilen bikker 200.000 og du har kjørt 200.001 kilometer når motoren raser....da er forsikringen verdt temmelig nøyaktig 0 kroner.

Om det mot formodning IKKE er en eller annen begrensing og forsikringen dekker? Ja , da er alt såre vel, da tegner du selvfølgelig en slik avtale og ler hele veien til banken om du får bruk for forsikringen! The Botom Line er likevel at det beste er å sky disse motorene som pesten . Den enkle oppskriften er å kjøpe en NYERE bil - som du antyder . f.ex en 2016-modell. Også her kan du imildertid ha glede av f.ex en utvidet kaskoforsikring med dekning av motor-drivverk, men igjen, les vilkårene nøye! En 5 år gammel bil har jo et ikke ubetydelig verdifall - det kan ha betydning her! Ellers koster det jo å ha kasko, du bør ha topp-bonus, gjerne også fagforeningsrabatt, for å ha en slik dekning som den jeg antyder uten å bli personlig ruinert hver gang du betaler forskringspremien. Lykke til!

Antall visninger