Revisjonshistorikk [tilbake]

Glem Landcruiser og store SUV, alt som er tungt har sin pris, og nettopp LC er litt for populær. Greit nok, det er en ekstremt god bil på mange vis, men som personbil er den RÅDYR!

I ditt sted ville jeg tenkt i retning av Skoda Kodaiq, da får du en relativt ny bil, og den finnes i 7-seters versjon. Bedre kvalitet enn Volkswagen - ref Volkswagen selv - driftsikker som få, grei å vedlikehode, og ja, det kan bikke 500.000, men himmel og hav, du trenger faktisk IKKE 190 hk og "alt utstyr" for å leve lykkelig med en bil :-) Se f.ex på DENNE, 150 hk TDI har et hav av anvendbar kraft, og er mer enn nok også for Kodiaq, gitt at vi fortsatt snakker om norske forhold : https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=216892925

Ellers er det jo p.t 74 å velge i på finn....ville være rart om du ikke fant en bil som passet deg her! Og, noe kynisk sett: det burde være veldig lett å velge mellom en Kodaq med opptil flere år gjenstående fabrikk-garanti og en 10 år gammel Landcruiser (eller noe annet av samme sorten)! Ja, du kan muligens finne en eldre bruktbil og spare noen kroner, men det skal ikke rare problemene til før du plutselig må åpne lommepungen på vidt gap! Om du kan bruke inntil 450.000 uten å blåse familiebudsjettet, ville jeg ikke vært i tvil.

Om du skal spare litt, vel, velg en 5-seter isteden - da sparer du lett 50.000 - nei - du kan ikke ta med "ekstra barn" da, men i min verden har aldri dette med å drasse på andres barn stått høyt på lista! Rett nok har aldri fjellturer vært aktuelt, men sånt som å kjøre "på tur" med halve fotball-laget? Idrettslaget sponser ikke bilen for meg, og kanskje viktigst av alt: verken min passasjerulykkesforsikring eller reiseforsikringen dekker sånn uten videre ANDRES BARN i MIN BIL - uansett om det skulle være fjellturer eller nevnte gratis-taxi for idrettslaget!

The Bottom Line er at det er deg som er ekspert på din families behov. Om du legger noen tusenlapper til på bordet, får du 7-seteren, men er det trangt i toppen av budsjetet, ja da velger du en 5-seter - og igjen -150 hk TDI er mer enn nok - og justerer bruken deretter. Lykke til!