Revisjonshistorikk [tilbake]

Den oppgitte rekkevidden er målt under helt optimale forhold og følger altså WLTP normen.

Rekkevidden du opplever kommer helt an på temperatur, kjøreforhold, hvordan du selv kjører, hvor fort du kjører, hva slags terreng du kjører i osv.

Produsentene pleier å reklamere for en rekkevidde «opptil». Det meste ligger i det begrepet. Du kan mest sannsynlig greie 470 km en varm sommerdag med 20+ grader, i 80 km/t konstant og flatt terreng. Men ellers så varierer dette tallet helt utifra tingene jeg har nevnt over.

Dette er rett og slett en av tingene man må finne seg i med elbil og det krever litt tilnærming og planlegging hvis du skal kjøre elbil året rundt og bruke den over lengre distanser. Dette lærer man seg etterhvert som man kjører mer og mer elbil. For noen er det helt greit, for andre er det ikke aktuelt å drive med regnestykker mens en kjører bil.

Dersom du vurderer kjøp av polestar 2 så reflekter 2-3 ganger over ditt behov, kjøremønster og ikke minst din tolmodghet :). Det krever litt mer planlegging og tålmodighet å kjøre elbil over lange distanser, noen er av typen som klarer seg med det mens andre orker ikke tanken av det en gang. Så tenk litt over dette.

Antall visninger