Revisjonshistorikk [tilbake]

Det gleder meg at du er fornøyd med bilen din :-) Det et deg vel unt, og uten å gå inn i en lang polemikk, du har vært svinheldig! Du selger i en tid der det er en viss leveringstid på en populær bil, det er forsåvidt et smart trekk, spesielt om du får en bil med stjerne i grillen kjapt nok til at du slipper å være fotgjenger en stund - om du da ikke har en dieselbrenner på lur i garasjen :-)

Det jeg savner her, er årlig kjørlengde. Det er en nøkkelfaktor for å kunne si noe om faktiske kostnader pr kilometer, ellers selger du jo såpass kjapt at du skyver en del av kostnadene over på neste eier...f.ex denne greia med dekk-slitasje. For min del kjøpte jeg ikke "serviceavtale" av VAG når jeg kjøpte bilene våre for noen år tilbake, det er å enkelt som at jeg foretrekker å bruke et uavhengig, autorisert verksted. Ja, det koster litt, det er ikke noen "free lunch" med bensin/diesel heller, men min oppskrift for å minimere kostnadene ved å eie og bruke bil har vært å kjøre bilene mine lenger enn langt, både i forhold til kjørelengde og antall år bilen har på veien når den blir spiker eller går over til neste lykkelige eier. Spesielt i de snaue 40 åra jeg kjørte rimelige og relativt rimelige biler hadde jeg et greit budsjett, ikke minst fordi jeg kunne ta mye av service og vedlikehodl selv. Det kunne jeg vel gjort fremdeles, men med åra går mye av futten ut av oss, sånn er det bare. Heldigvis fungerer fingrene greit ennå, ikke lite bare det.

The Bottom Line er at også jeg har en grei fasit her, og nei, elbil er ikke er spesielt mye billigere, gitt samme premisser og et nogenlunde gitt kjøremønster. Ja, vi er på sett og vis i en overgangsperiode der politikerne tar samme melodien som når de ville ha oss til å kjøpe dieselbiler, men det var dette med Adam og Paradiset! Ellers er det jo engang sånn at elbil er ikke for alle, på samme vis som mitt bilhold nok ikke er for alle. Når jeg nå kom dithen at jeg kunne flotte meg med nye biler i garasjen, er jeg mer fornøyd enn noensinne, men jeg har jo vært fornøyd tidligere også! Det har på mange vis vært en lang reise, men det har vært en god reise! I min verden er et langt og lykkelig samliv med bilen tingen, legg til at jeg i mer normale tider setter pris på den friheten dieselbrenneren gir meg til å kunne kjøre dit jeg vil, ofte rundt 1000 kilometer øst for Sinsenkrysset. Da er liksom ikke elbil tingen, man får rett og slett ikke fyllt tanken! Dieselen derimot koster en femmer for literen, det er nesten så man ler hele veien til kassa når man fyller!

Norgesferie er ikke helt min greie uansett, selv om Trondheim på mange vis er en trivelig by. Men jeg har notert meg invitasjonen, gratis vørterøll er alltid en god ting!

Antall visninger