Revisjonshistorikk [tilbake]

Tja...om vi forutsetter at 13-polern' er OK....da tipper jeg at problemet er et av tre: feil i overgangen, eventuelt kontaktfeil mellom kontakten på bilen og overgangen. Begge deler feilsøker du vha et multimeter der du måler spenning på de respektive kontaktene - slå på lys, blinklys, legg noe på bremsen - det smarteste er å sjekke dem ut i tur og orden. Og ja - du bør ha en utskrift av et skjema for 7-polern'. Jeg ville sjekket dette først og tatt det derfra. Kontaktrens hhv kontaktspray finnes hols Biltema og Bilextra, det gjør nytta i noen tilfeller.

Om dette er i orden, ville jeg rett og slett bytta stikk-kontakten på hengeren. Ikke kjøp Biltema sin her, gå hen til Bilextra eller noen andre som har noe bedre kvalitet på kontaktene. Det har seg at jeg har samme oppsett på min bil: 13-poler og overgang til gammel sort. Det slo ikke feil, etter hver vinter var det tull med lysene på hengeren, de fungerte i dann og vann om jeg brukte kontaktspray i søkk og kav, men årsaken til problemet var todelt: dels irr og korrosjon på kontaktpunktene på hengerens stikk-kontakt, dels fuktinntrengning i denne. Det siste gir både korrosjon inne i lederne og krypstrøm, begge deler er en skikkelig høydare for kommer-går feil. Det dumme er at vannet også trenger videre inn i kabelen, man må altså klippe av et par centimeter hver gang.

Etter tre-fire år der jeg bytta denne stikk-kontakten på hengeren hver vår, ble jeg lei, jeg gikk i tenkeboksen og festet en svær bøtte med bagasjestrikk opp-ned over den braktten der stikket på hengeren blir plassert når den ikke er i bruk....min henger står jo som de fleste hengere ute året rundt...da blir det problemer med fuktighet, enten man vil eller ikke! Ja, jeg har en presenning over kassa også, men den skjermet ikke kontakten! Jeg har forøvrig hatt hengeren i 34 år, underveis har jeg bytta hele ledningsopplegget - kjøpte nytt på Biltema - og byttet til LED-lamper. Voila, aldri mer banning med pærer og pærefester som korroderer i hytt og p! Nå må jeg bare bytte bunnplata etterhvert...33 år gjør noe med en henger.....men problemet med stikk-kontakten ble altså løst! Nå er det vel opp mot 10 år siden jeg begynte med "bøtte-metoden", det fungerer! Lykke til!

Antall visninger