Revisjonshistorikk [tilbake]

Nå har du formodentlig forlengst fått bilen til verksted, og drømmer om å få den tilbake etter påske en gang. Det er overveiende sannsynlig at det dreier seg om en elektrisk feil, jeg ville tenkt i retning av lav ladespenning her. Dette kan ha flere årsaker, med en relativt ny bil ville jeg i første rekke tenkt i retning av spenningsregulatoren. Relativt enkelt å sjekke ut for et verksted, kjapt og ikke håårreisende dyrt å skifte. Er det generatoren som av en eller annen grunn ikke vil mer, ja da er det et par muttere mer å løsne og litt dyrere, det normal i våre dager er å erstatte den med en byttedel.

Ja det er et par muligheter til, ellers tenker jeg at du nok har kjørt med lav lading en stund og at årsaken til at bilen ikke vil starte - kanhende hører du et lite klikk - er at batteriet er nær det vi kaller flatt - dvs knapt nok strøm igjen. Når jeg ser "D2" tenker jeg "diesel", da vil også glødepluggene være med i loopen når du tenker på å starte bilen, de formelig gulper i seg strøm. Det gjør det ikke bedre når batteriet er tomt, det er rett og slett ikke mer strøm igjen til startmotoren. Ja, det kan være andre ting, diagnosesystemet i moderne biler er uransakelig, på den annen side sett: med litt flaks kan verkstedet få god hjelp til å lokalisere problemet ved å avlese feilkoder.

Men så var det påska da, det er liksom litt feil tid for sånt. Ja, om du hadde vært en normalt dyktig garasjemekaniker kunne du nok feilsokt og kommet et stykke på vei med et multimeter. Om du ikke bor for langt unna Volvo-sjappa kunne du kanhende også fått delene der og da om det var lagervare, men er ikke noen av disse forutsetningene til stede, og bilen kanskje allerede er på verksted - da skal du mye flaks for å få bilen igjen før i morra ettermiddag! Jeg ville nok kjøpt meg et ekstra stort påske-egg og en six-pack vøterøll og gått i hi ti letter påske! Og nei, du trenger ikke å ligge søvnløs for dette, det er ingen stor katastrofe, selv om det skjedde på et dårlig tidspunkt. Lykke til!

Antall visninger