Revisjonshistorikk [tilbake]

Heisann! Kjedelig. Men ingen synlige tegn på lekkasje på motorblokk, rør og slanger og ikke olje i kjølevann. Da tyder mye på at den forvunnede oljen kommer ut av eksosrøret ditt.

Her må det enten være et oljeforbruk eller en eller annen form for lekkasje internt i motoren. Hva og hvor blir jo bare dårlig kvalifisert gjettekonkurranse fra min side. Men det skal definitivt ikke være slik.

At en motor plutselig begynner å bruke olje over natten er jo litt rart det også. Oftest så kommer jo dette fra utette ventilstyringer og evt. tetningene til disse, eller i selve sylinderløpet hvor stempelfjærene, av ulike årsaker, ikke lengre tetter godt nok. Jeg håper det ikke er så ille, men det kan jo også være en sprekk i topplokket – selv om det oftest da er kjølevann som forsvinner.

Turboen kan også være en synder her, men ofte så får man da mye blårøyk i eksosen. Som, sagt: Det blir gjetting, uten å se bilen.

Men er verksted som nekter å se på bilen? Hvorfor det? Jeg har vel hørt om bedre kundebehandling for å si det pent …

Om du ikke finner ut av dette selv så bruk et annet verksted til å se på dette for deg. Kanskje i første omgang for å finne ut om det er en av sylindrene som bruker opp oljen, eller om det er liket på alle. Eller om turboen er en joker her.

Ønsker deg lykke til