Revisjonshistorikk [tilbake]

En kortversjon av dette med godkjenning her: enhver endring av ytelse skal - med trykk på "skal" - føres inn i bilens vognkort, implisitt godkjennes av Biltilsynet. Dette krever at du kan legge frem dokumentasjon, det være seg fra fabrikanten eller et uavhengig laboratorium, på at den gullrekka Benny nevner er "god nok". Dessuten....det som gjør det hele virkelig vondt og leit, er at du OGSÅ må kunne dokumentere at utslipp - ALLE relevante utslipp - er innenfor satte krav.

Det virkelig morosame her er at de fleste "seriøse" tuningleverandører der ute enten tar med en setning med små bokstaver et sted, der de gjør det klart at det er KUNDENS ansvar å trylle frem denne dokumentasjonen, eller så ler de rått når kunden kommer med lua i handa og spør fint om å få denne dokumentasjon etter det være seg et mislykket forsøk på godkjenning eller etter å ha blitt tatt med buksene nede i en kontroll :-) Og nei, det er faktisk ingen "snarveier" her!

Ja, det er forsåvidt korrekt at det er TILNÆRMET like motorer i en rekke Mercedes-modeller, men det er som Benny sier, meget, meget ofte Hurra for den lille forskjellen! Å finne ut hva som er hva er på ingen måte enkelt, og som vi vet, Mercedes gir IKKE ved dørene når det gjelder å utstede erklæringer på at "dette går bra" om du skremmer ut noen ponnier ekstra fra motoren.

Og ja, dette skal selvfølgelig også meldes forsikringselskapet!

The Bottom Line er at i det øyeblikk du slipper noen til som tukler med bilens motorstyring, er bilen pr definisjon ikke lenger i tråd med typegodkjenningen. Da kan i verste fall også forsikringdekningen bortfalle helt eller delvis ved en eventuell ulykke. Ja, det skal litt til og det er flere mulige scenarioer her, men poenget er at det er mange gode grunner til å IKKE tukle med motorstyringen. Rent bortsett fra dette med godkjenning: hvem har mest kompentanse og best ressurser til å sette opp motoren i bilen optimalt...Mercedes AG eller AS GarasjeTuning ?!? Gjett hvorfor det primære kjennetegnet på en "chippet" bil ofte er en sky av svart røyk :-)

Antall visninger