Revisjonshistorikk [tilbake]

Jepp – det har du rett i. Det er samme motor i volum, men med ulike effektuttak. Dette systemet – eller rettere sagt mangel på system - har Mercedes hatt i en del år nå. Verden er ikke lengre fullt så logisk som den en gang var …

Mange sier at det er samme motor, og at forskjellen bare ligger i programmeringen av elektronikken. Det er en sannhet med modifikasjoner. Grunnmotoren er den samme, men det kan være forskjeller på både turbo, kamaksler og en del andre mekaniske komponenter i tillegg.

Ofte så er det ikke noen big deal å «chippe» opp til noen hestekrefter ekstra. Men det kan være forskjell på automatgirkasser, som da ikke liker det økte momentet og slites raskere.

Bremsene er også en annen ting det kan være forskjell på. Det kan gjøre det vanskelig å få dette godkjent og ført inn i vognkortet. Hvilket man bør. Det er ikke alltid at forsikringsselskapet ditt er like glade i chip-tuning heller.

Jeg mener at om du vil ha Mercedes 270-ytelser, så er det bedre å kjøpe en 270, enn å tune opp en 200 / 220. Da får du alt på stell med en gang og slipper masse bryderi.

Ja – jeg hørte selv at jeg høstes gammel og gretten ut nå. Men la meg si det slik – jeg snakker av erfaring. Andre behøver jo ikke å gjøre mine blemmer om igjen …

Antall visninger