Revisjonshistorikk [tilbake]

Du nevner ikke noe om hvilken generasjon Octavia det dreier seg om, ei heller om vi snakker om Haldex 4 eller Haldex 5. Det Kamerat K skriver om Haldex 4, er korrekt, når vi snakker Haldex 5 er oljeskiftintervallet 60.000 km. Uansett om vi snakker Norge eller Afghanistan!

Ut fra at systemet fungerer som det gjør, er jeg overbevist om at dette er svært fornuftig å overholde, likeledes er jeg rimelig sikker på at 60' også er et fornuftig skiftintervall ifht Haldex 4, uavhengig av hva som måtte stå i Store Kloke Boken hos VAG.

Ellers vil jeg på det sterkeste anbefale at du skifter motorolje hhv filter hver 15.000 km, om bilen din skulle være underlagt "longlife" regimet, gi beng, 30.000 og mer uten oljeskift er høl i hue og svært dårlig karma for motoren på sikt. Først og fremst for TDI, men også for benzinerne, dagens benzinere har etterhvert langt på vei fått samme oppbygning som dieselbrennerne. Ja, om du har et kjøremønster som i alt det vesentligste består av langkjøring, kan du strekke intervallet for skifte av motorolje til 20.000. Uansett: ALLTID filterbytte! Drit i at VAG sier det "går fint" å stole på disse sensorene som angivelig sladrer når olja bør skiftes, det er omtrent like intelligent som å stole på en politiker før valget!

Ellers sier det seg formodentlig selv: ALLTID olje som overholder rette spesfikasjoner, uansett om det er motorolje, haldex-olje eller girkasseolje som skal skiftes. Det er IKKE olja du skal spare på, og ja, f.ex Valvoline har olje som overholder samme spesifikasjoner som Castrol Edge.