Revisjonshistorikk [tilbake]

To vidt forskjellige biler....her bør du sette deg ned og tenke gjennom behov og kjøremønster. Når du har tenkt litt, tenk litt på hvor mye du er villig til å bruke på løpende driftsutgifter, deretter prøvekjører du aktuelle biler...verre er det ikke. Superb er grei nok den, men den er tyngre og større enn Octavia. Jeg ville vurdert Octavia eller sogar Fabia isteden, det gir deg lave driftsutgifter og en pålitelig, grei bil. Unngå dog de små benzinerne fra før 2013: stikkord: skal du ha en slik motor, må det være den "oppgraderterte" motoren med REIM, ikke kjede!

ER du villig til å satse på en utradisjonell bil, er Skoda Roomster en rimelig, uhre praktisk bil, om du kan klare å løsrive deg fra dette med "ikke stasjonsvogn". Og ja, Mazda 3 er grei, men du vil få et enklere bilhold med Skoda. Smaken er dog som baken, den er delt.

BMW 520D for 100.000 spenn ville jeg glemt like godt først som sist, da får du en relativt gammel bil, kanhende en bil med en av de "spennende" motorene. Om du skal ha en bil som er kjekk å kjøre, som der de utgiftene du nevner innledningsvis ligger på et behagelig nivå, er Octavia verdt å vurdere...og vil du heller ha en sjarmerende småbil, er Mazda 3 helt grei. Diesel gir deg uansett best komfort og drivstofføkonomi, men det betinger et kjøremønster der du ikke bare ligger og dassekjører inne i byen hele tiden...hint: diesel partikkelfilter. Du må ut på landeveien innimellom for å unngå at DPF klogger igjen! Du bør også ha et forhold til om du vil ha automat eller manuell kasse....det siste er billigeree på alle vis....mens automat gir mer komfort. Lykke til!