Revisjonshistorikk [tilbake]

Nja....du har et poeng, 2-dørs biler har som regel noe større dører foran enn tilfellet er med 4-dørs biler. Samtidig er det sånn at atkomsten til baksetet i stor grad blir ganske så komplisert på 2-dørs biler, ja i mange tilfeller så kronglete at godt voksne personer sliter voldsomt. Derved blir volumselgerne i stor grad 4-dørs, enten vi snakker om små eller litt større biler.

Men...du får jo både E-Up og E-Golf som 2-dørs....og du får Skoda CitiGo....du får Fiat 500....du får denne feiende flotte mini-Peugeoten...som forøvrig finnes som Mitsibushi og Citroen også. Og for den sakens skyld, om du ikke trenger bakseter, hvorfor ikke satse på en liten varebil, med vinduer bak bibeholder du normal sikt bakover. Nå sier du ikke noe om du tenker på nybiler eller først og fremst ser deg rundt i bruktmarkedet, men i begge tilfeller finnes det greie alternativer.

The Bottom Line er at du får ladbare alternativer, og skulle atkomsten være et problem, hvorfor ikke gå for Passat GTE? Jeg er selv rimelig svær, med samme kroppsbygning som vår venn Julius i Kristiansand, jeg har dårlig rygg, dårlige knær og hele pakka, men jeg kommer helt greit både ut og inn av min kjære 5-dørs Golf stasjonsvogn....døråpningen er faktisk helt grei. Rett nok har jeg valgt en bil med normale felger og 2 cm ekstra bakkeklaring, men som du forsåvidt er inne på, det er døråpningen som er cluet for å komme ut og inn. Legg til at det er litt teknikk med i denne øvelsen: ta et godt grep i taket hhv døra med hånda og legg en del av vekta på armen, så går alt så meget bedre! Jeg bruker som regel først den ene, så den andre hånden, og tar det rolig. Noen sverger til "SUV" og innbiller seg at det er god sort, det er ikke helt korrekt...det går like greit med en konvensjonell bil, det dreier seg egentlig om å tilpasse seg alderen og det som følger med.

Og nei, hjemme hos oss er ikke "ladbart" aktuelt, vi har en feiende flott dieselbrenner som har en rekkevidde som passer mye, mye bedre til vårt kjøremønster, dessuten er kostnadene pr kilometer en god match for en hvilken som helst hybrid eller elbil.....hvem gidder vel å bytte til elbil som så alikevel koster skjorta å bruke så fort man kjører utenfor en meget begrenset radius rundt huset? Vi har forøvrig også en liten benziner....en New Beetle av siste generasjon. Den er tre-dørs, med store og gode fordører, liten bensinmotor og automatkasse, helt fantastisk for gamle mennesker! Nei, vi kommer ikke inn i baksetet, men so what? Der dytter vi inn barnebarna, foran sitter vi godt og kommer lettvint både ut og inn! Kanhende Beetle er bilen for deg? Fås kun som brukt, men det er en liten bil, med lavt forbruk, pålitelig og grei med Golf 6 i bunnen. Legg til retrodesign som vekker gode minner fra 60-tallet til live, ja, jeg kan til og med kjøre med hatten på!

Lykke til, ta deg god tid til å se på alternativene, så finner du helt sikkert en grei bil til slutt!