Revisjonshistorikk [tilbake]

Tja...Skoda Kodiaq må være et godt alternativ om vi snakker ny bil! Ellers er jo ikke 7 år noen spesielt gammel bil, om bilen er jevnlig understellsbehandlet kan dere lett strekke eiertiden både 10 og 15 år til om så skulle være. I det hele tatt, har man en bil man liker, e deti kke alltid sånn at det nye gresset på den andre siden av gjerdet er grønnere! Men som du har oppdaget, det er ofte dyrekjøpt! I Statsbudsjettet ligger det også premisser som gjør det enda dyrere å kjøpe ny bil i denne størrelsen, så her er det en klar fordel å være rask om dere vil gå for en ny bil!

The Bottom Line er at det ikke er mange nybiler som har såvidt god plass, og som du er inne på, prisene har blitt stivere og stivere år for år. Ovennevnte Skoda er et av få sammenlignbare alternativ med god plass og 5 hhv 7 seter til en nogenlunde overkommelig pris, vel verdt å se på og prøvekjøre. Ellers har jo Ford også Edge i repertoaret, noe konservativ, men absolutt en kapabel bil med god plass og høy komfort. I det hele tatt: når dere er 5 og trenger plass, om dere kjøper en ny eller nesten-ny bil i dag og tar godt vare på den, snakker vi om en bil som dere kan ha glede av i minst 10, sannsynligvis 15 år fremover, gitt et normalt godt serviceregime og jevnlig understellsbehandling.

Ja, overgangskostnaden fra den feiende flotte bilen dere har til en nyere bil i samme størrelse og klasse er relativt stiv, men se på det over et antall år, da blir det plutselig ikke så gærnt' pr år, pr kilometer.....det er tross alt poltiisk vedtatt at det skal koste å eie og bruke bil i Norge, den kloke velger sin bil med omhu, sørger for å kjøpe nytt eller biler i god stand, og legger heller lenger eiertid til grunn, det er jo engang sånn at det er overgangskostnaden som virkelig svir om vi ser helhetlig på det, spesielt når vi som her snakker om større familiebiler! Lykke til!