Revisjonshistorikk [tilbake]

En liten pekefinger her: mange kloke ord fra Benny, men slik du beskriver problemet, med bla oppgradering av kartdata, fremstår det som om det er knyttet til det som er egentlig "prediktiv" funksjonalitet, altså den biten der softwaremodulene som styrer cruisekontrollen blant annet innhenter informasjon fra bilens navigasjonsystem og ber denne gjøre et oppslag i en database og hente frem aktuell fartsgrense på stedet. Dette er ikke noe hokus-pokus, og var på beddingen allerede for 5 år siden, når jeg kjøpte en ny Golf med datidens løsning: en adaptiv cruisekontroll med en opsjon for fartsbegrensning i systemet. Dette har jeg aldri brukt, men jeg har en skiltleser, både den og den adaptive cruisekontrollen har fungert som en drøm hele tiden, aldri problemer.

Det som får meg til å undres: når jeg sjekker hos Skoda d.d., finner jeg ikke noen beskrivelse som tyder på at man har en egentlig "prediktiv" cruisekontrol, det man har er en adaptiv cruisekontroll som kommuniserer med skiltleseren. Dette er vesentlig enklere, og systemet burde være idiotsikkert, i den forstand at dersom det oppstår tvil om avlesningen - det er innebygget det vi som har jobbet med sikkerhet i andre sammenhenger kaller "integritet" i dette systemet - blir det flagget. På min bil får jeg opp en feilmelding umiddelbart, årsaken til feil avlesning er som oftest heftig regn eller sol på ruta - som du sikkert vet - det sitter et kamera sånn omtrent bak speilet, midt oppe i ruta. Dersom det er en slik funksjonalitet vi snakker om, dreier det seg om en vesentlig enklere funksjonalitet, med to sannsynlige feilkilder: kameraet - det kan f.ex være en kalibreringsfeil, eller en programvarefeil. I din ellers fyldige beskrivelse av forhandlerens meritter, ser jeg ganske riktig at man har forsøkt å skifte kamera. Men hvordan gikk det egentlig under kalibreringen? Kan det være en brytningsfeil i bilens frontrute foran kameraet f.ex? Jeg ville forlangt en "second opion" her, altså en sjekk av kalibreringen hos et annet verksted, eventuelt et bilglassverksted som har det rett utstyret og kunnskapen....uten omkostninger for deg.

Du nevner forøvrig i et annet spørsmål at forhandleren kommer med noe jeg vil kalle reinspikka vås omkring kartoppdateringer vs dette problemet....dersom din "prediktive" cruisekontroll er av den enkle sorten - altså kun baserer seg på kameraet og ikke JA TAKK, BEGGE DELER - her kartverket OG kameraet - er det et fullstendig irrelevant svar som jeg nok ville utbedt en forklaring på. I korthet: be om å få forklart systemts funksjonalitet fra Møller teknisk - det sjyule forundre meg mye om Skodas nettside var feil her....men ja...jeg LESTE AT et "fullverdig" prediktivt system, altså et system som bruker BÅDE kart og skiltleser, var på trappene...for 5 år siden. Men slik det altså fremstår på Skodas hjemmesider, er det ikke riktig der ennå.

Og er dette riktig - er det overveiende sannsynlig at du kan endre oppsettet fra den delen av systemet du selv har tilgang til - gå til "BIL" eller noe i den dur - der finner du hele gullrekka med ting og tang du kan endre, under cruisekontroll finner du en rekke opsjoner, det du skal se etter har med fart og fartsbegrensning å gjøre. Som sagt....jeg har aldri brukt denne biten på min bil, det holder lenge med "ren" adaptiv cruisekontroll! Det har altså VW hatt en stund, først på CC og Passat, senere "resten". Skoda har altså fått godt gjennomprøvde systemer, derfor kan jeg ikke fatte at en forhandler ikke klarer å løse det som for meg fremstår som et relativt håndterbart problem. Og nie, jeg ville nok ikke tenkt på å omgjøre kjøpet riktig ennå, du må bare bruke litt mer tid på å få snøret i bånn hos Møller sentralt - eventuelt går du over hue på dem og tar kontakt med Skoda i Tsjekkia. Dette problemet må man bare klare å løse, det er i alles interesse, du er neppe den eneste som har opplevd dette! Lykke til!

Antall visninger