Revisjonshistorikk [tilbake]

Du har en fornuftig kone, Landrover er en bil for sanne entusiaster, på godt og vondt. Som Kamerat K mer enn antyder, det er en bil som liker å bli tatt vare på. Legg til at det koster å være kar, så skjønner du at det kaaaaaaaaaaaaaaanskje koster mer enn det smaker. Med et budsjett rundt de 400 er Ford Edge absolutt et greit kompromiss som både du og fruen nok kan like, ellers tenker jeg jo at du får veldig mye brukt Skoda for rundt de 400. Ta en titt på finn og brooms bruktbiltjeneste, du finner lett en nesten-ny Karoq til denne prisen...med 150 hk TDI og haldex 5 får du mer enn nok krefter til norske forhold, i tillegg henger du godt med på autobahn om så skulle være. Komfort og sikkerhet er i toppklasse...langt bedre enn mange av konkurrentene...spesielt asiatiske sådanne.

Kodiaq er større og dyrere, men har du kredittverdighet og økonomi til det, om du legger på 100.000, får du en nesten-ny av denne sorten også. Tiguan har mye til felles med disse to, men jeg tenker jo at Tiguan har en tendens til å være noe overpriset....hvorfor kjøpe Tiguan når man kan få en typisk et år nyere Skoda med samme drivlinje og mer utstyr for samme prisen?

Du nevner forøvrig Hyundai...billig og "mye" for pengene, men jeg vet konkret at det ikke er uten grunn at Hyundai har et dårlig rykte...så dårlig at det ble baluba med importøren. Dels har man enkelte interessante konstruksjonsdetaljer som ikke liker den norske vinteren, dels har det vært mye moro når kundene hvisker ordet "garanti". Det er rett og slett på plass med litt poesi: Hyundai, stay away! Hold deg til det trygge, se på Edge og Karoq, ta gjerne en prøvekjøring! Og glem ikke kona der hjemme, ta henne med! Utnytt gjerne forhandlernes demobiler, selv om du ikke skal kjøpe ny....grundig prøvekjøring er en viktig ting for å velge en bil man kan ha en stund! Ellers gjelder som alltid: sjekk grundig, tilstandsrapport, historikk, bilens faktiske stand, heftelser, i det hele tatt: man sjekker etter beste evne FØR kjøp. Det kan spare mye ergrelse og problemer, kjøp ALDRI bil på impuls! Lykke til!