Revisjonshistorikk [tilbake]

Antall år på veien betyr i mange tilfeller mer enn et par hundre tusen kjørte kilometer fra eller til. Du sier ikke noe om hva som er årsaken til at behovet for "større" bil er, men jeg regner med at det ikke dreier seg om at du innen noen måneder kan risikere å ha behov for en 7-seter. Det som ellers slår meg, er at du har en for alle praktiske hensyn romslig bil, attpå til relativt ny. Når budsjettet ikke er større enn 200', tenker jeg at du også har et behov for forutsigbare driftskostnader.

En ting du bør tenke nøye gjennom, er hvorfor du ser på to premium-merker, representert ved 5-serie hhv A6. Den enkle måten å si ting på, er at det koster å være kar: alt som har med det være seg BMW eller Audi å gjøre, har en betydelig mer "voksen" prislapp enn du er vant til. Og nei, det er ikke sånn at ting ikke går i støkker på disse bilene, tvert om: de er et par hakk tyngre enn andre biler, og vekta gjør sitt i forhold til slitasje på hele gullrekka: bremser, hjuloppheng, dekk. Vær også klar over at et par hakk feitere dekk med høyere hastighetsklasse enn det du har på Toyotaen din kan gi lommepungen et megasjokk: et par av mine venner med BMW betaler mer for ET dekk enn jeg betaler for FIRE dekk til min kjedelige, men fornuftige Golf. Sånn er det bare.

I ditt sted ville jeg primært vurdert hva jeg vil oppnå ved å bytte bil, dernest ville jeg tenkt mer i retning av Skoda Superb eller VW Passat. Med en dieselbrenner under panseret kommer du ut med omtrent samme forbruk som hybriden du har i dag, og du får en vesentlig nyere bil for dine 200.000 enn om du har tunnelsyn og ser på kun 5-serie, A6 og sådant mer. Nyere bil gir deg mer forutsigbart bilhold, og det er en helt annen skål for familiebudsjettet å eie en slik bil enn det være seg en Beemer eller Audi. Vær også klar over at spesielt Superb er blant dem som har et virkelig romslig baksete. Passat følger hakk i hæl. Og skulle 3 iso-fix være påkrevet, bør du google litt, jeg mener bestemt at du kan glemme både 5-serie og A6 om dette er på må-ha lista. Passat har vel heller ikke dette, men Touran har det....Skoda Octavia kan ha det....og Superb har det. Siste generasjon Octavia er forøvrig et par hakk romsligere enn Toyotaen din, men om den er stor nok, avhenger av hvorfor behovet for større bil melder seg: hva må du ha plass til?

I det hele tatt, en kritisk vurdering av behov, kjøremønster, preferanser, økonomi før du kjøper kan spare deg for mye ergrelse i ettertid. Det kan også pare deg for å måtte bytte bil etter kun kort tid, glem aldri at overgangskostnaden ved å bytte bil i tide og utide er den desidert største kostnaden som er forbundet med bilhold sett i forhold til en helhetlig vurdering. Lykke til!

Antall visninger