Revisjonshistorikk [tilbake]

Nja....ordet "multi" høres noe skummelt ut...poenget er at det man smører dørlåser med, det være seg på bilen eller låsen i inngangsdøra der hjemme, må være av den sorten som altså ikke samler møkk i ettertid. Før jeg fikk en foresnakking av min venn mekanikeren, tenkte jeg jo at det var samme f.... bare det var olje :-) Det beste av alt ved å bruke "rett" smøremiddel til dørlåser, er at man slipper å bekymre seg, en liten dert i året holder i lange baner, både på bil og hus. Jeg bor jo på et sted der saltråket fra havet gir litt spesielle problemstillinger. Det jeg har opplevd av problemer med dørlåser og vindusheiser opp gjennom åra, har i store trekk vært relatert til korrosjon og manglende smøring. Et par ganger har dette også ført til mekanisk skade, men ikke noe som ikke har latt seg reparere med enkle midler.

Jeg tenker at ditt problem først og fremst er et smøreproblem, og at feil smøremiddel kan ha samlet opp såpass mye skitt opp gjennom tidene at det har blitt som det har blitt. Med litt flaks er det nok med en runde med rett olje, evenuelt rengjøring og rett olje. Jeg må tilføye at bla dørlåsene på Passat B5 var av den sorten som visstnok var problematisk. Når det oppsto problemer, var "kuren" ved merkeverkstedet å skifte dørlåser....dengang 1400 kroner pr lås. Jeg skifta aldri en lås, når mine låser etterhvert svikta en etter en tok min gode venn mekanikeren av dørtrekket og smørte opp låsen, påførte klarlakk på kontaktpunktene....en halvtimes arbeid til en timepris som dengang var 1/5 av merkeverkstedet....voila....så holdt dørlåsene forever :-)

Og ja, jeg kunne jo gjort det sjæl etter å ha sett på åssen det skulle gjøres første gang, men man skal jo holde liv i sin lokale mekaniker også :-) Ellers glemte jeg å nevne at årsaken til at du får alarm sannsynligvis er at alarmen benytter seg av bryterne for interiørlyset i bakluka. Disse er normalt sett plassert i eller i nærheten av låsen, når låsen ikke gjør det den skal, gjør heller ikke denne bryteren det. Det er neppe selve noe problem med selve bryteren, så når låsen fungerer den den skal...bør alt være jolly fine. Claas Ohlson har disse ikke altfor store sprayboksene med olje spesielt utviklet for smøring av nettopp låser.....gul og blå boks om jeg ikke husker feil. Har den i garasjen, men jeg orker ikke å gå utakkurat nå....det regner :-) Lykke til og god sommer!

Antall visninger