Revisjonshistorikk [tilbake]

Uten å ha sett problemet fysisk, ville jeg tippe at det er to mulige årsaker her: dels at dere har brukt feil smøremiddel, dels at dere ikke får smurt de rette delene . Vi kjøper alle i bøtter og spann av smøremidler på sprayboks, og glemmer i farta at de aller fleste egentlig ikke er spesielt egnet til å smøre låser med....de samler rett og slett opp mengder av skitt som igjen gjør at låsen går tregere enn noensinne. Dessuten er det av og til påkrevet å åpne opp litt, om ikke nødvendigvis demontere hele dekselet på bakdøra, så iallefall åpne opp såpass at man kommer skikkelig til sprayen.

WD40 og 5-56 er altså ikke nødvendigvis tingen her. Hos Wurth finner du utvalget, og ekspeditøren vil kunne hjelpe deg å finne den rette! En spray med løsemiddel som får dritten til å renne av og ellers smører uten å klebe i ettertid er tingen her. Alternativt en rengjøring med f.ex en spray som fjerner fett, graps og gammel olje før dere smører med en dedikert lås-olje. Jeg bruker spray for rengjøring av elektriske kontakter med hell, og smører med en helt ordinær lås-spray som fåes kjøpt i en vanlig jernvareforretning og bla Claas Ohlson. Husker ikke hva den heter i farta, og det er mange skritt ut i garasjen, men dette er sorten! Både for bilens låser og dørlåsene i heimen.

Og får du det ikke til selv...første gang jeg lærte dette...for omtrent 30 år siden...var det en kjekk kar på et autorisert verksted i tilknytning til en bensinstasjon som brukte en feiende flott sprayboks fra Wurth og ga meg en foresnakking....dørlåsen min var litt som din og ville ingenting. Han løste problemet på null komma null og ville slett ikke ha betalt, så nei, dette trenger ikke koste stort. Det finnes faktisk mekanikere av den sorten ennå, som ser en stor glede i å løse problemer, og heller satser på at du kommer tilbake enn å skrive regning med gaffel for sånne småting :-) Denne velviljen er ofte lettere å finne på små tredjepartsverksteder enn de store merkeverkstedene. Lykke til!

Antall visninger